Vācija gatavojas nodot Ukrainai bruņojumu €2,7 miljardu vērtībā (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Vācijas Federālā valdība vēlas atbalstīt Ukrainu ar plašu bruņojuma paketi vairāk nekā 2,7 miljardu eiro vērtībā . Aizsardzības ministrija sestdien paziņoja, ka plānota pretgaisa aizsardzības sistēmu, kaujas tanku un kājnieku kaujas mašīnu, artilērijas munīcijas un izlūkošanas bezpilota lidaparātu piegāde.

„Ar šo vērtīgo, steidzami nepieciešamā militārā materiāla ieguldījumu mēs vēlreiz parādām, ka Vācija nopietni domā par savu atbalstu,” sacīja aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss (SPD).

Saskaņā ar ministrijas paziņojumu sarakstā ir iekļauti:

vēl 20 „Marder” bruņutransportieri

30 „Leopard 1” tanki

18 riteņu haubices

vairāk nekā 200 izlūkošanas dronu

četras papildu „Iris-T SLM” pretgaisa aizsardzības sistēmas

divpadsmit „Iris-T SLS” palaišanas ierīces

artilērijas munīcija

vairāk nekā 100 bruņumašīnas

Šī militārā palīdzība nāk no rūpnieciskiem krājumiem vai rūpnieciskās ražošanas, teikts Aizsardzības ministrijas paziņojumā.

„Mēs visi vēlamies ātri izbeigt šo briesmīgo un nelikumīgo Krievijas karu pret ukraiņu tautu. Diemžēl gals tam vēl nav redzams,” skaidroja Pistoriuss.

Līdz ar paziņotajām piegādēm Vācijas palīdzība bruņojuma jomā Ukrainai gandrīz dubultotos kopš kara sākuma 2022. gada februārī: kopš kara sākuma federālā valdība ir apstiprinājusi ieroču piegādes 2,75 miljardu eiro vērtībā. Vācija tādējādi ir viena no svarīgākajām Ukrainas atbalstītājām – gan militāri, gan finansiāli.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu