Augstās inflācijas dēļ iedzīvotāji ceļošanai izvēlas lētākus galamērķus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Latvijā 15% iedzīvotāju inflācijas dēļ šogad izvēlas lētākus ceļojumu galamērķus, informēja bankas "Citadele" pārstāvji, atsaucoties uz Baltijas ceļotāju aptauju. Vienlaikus Lietuvā un Igaunijā cenu ziņā draudzīgākus galamērķus šogad izvēlas 17% aptaujāto.

Visbiežāk taupīt nākas iedzīvotājiem vecumā no 18 līdz 29 gadu vecumam. Šosezon biežāk ceļotāju galamērķis ir Eiropas valstis.

Vienlaikus bankā arī norāda, ka notikumi pasaulē nav būtiski ietekmējuši Latvijas iedzīvotāju vēlmi ceļot - tā apgalvo katrs trešais jeb 32% aptaujāto ceļotāju. Tajā pašā laikā katrs ceturtais jeb 24% atzīst, ka rūpīgāk izvēlas sava ceļojuma galamērķi un pēta attiecīgās valsts drošības situāciju.

Savukārt dažāda veida notikumi pasaulē, piemēram, nesenā pandēmija un Ukrainā notiekošais karš likuši 24% Latvijas ceļotāju rūpīgāk izvēlēties sava ceļojuma galamērķi un detalizētāk analizēt aktuālo situāciju valstī, uz kuru plānots doties. Lietuvā rūpīgāku analīzi veic 27%, savukārt Igaunijā - 29% aptaujāto.

Aptaujas dati liecina, ka 13% Latvijas respondentu neplāno doties uz attiecīgām valstīm, ja tas nozīmē, ka ceļā uz tām jālido gar "karstajām zonām". Kaimiņvalstīs šo cilvēku ir krietni vairāk - Igaunijā karsto punktu klātbūtni no maršruta svītro 25%, bet Lietuvā - 28% ceļotāju.

Reprezentatīvu iedzīvotāju aptauju par Baltijas iedzīvotāju ceļošanas paradumiem banka "Citadele" kopā ar pētījumu aģentūru "Norstat Latvija" veica 2023.gada aprīlī, tiešsaistē aptaujājot vairāk nekā 1000 iedzīvotāju Latvijā, Lietuvā un Igaunijā vecumā no 18 līdz 74 gadu vecumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu