"Twitter" pirms Turcijas vēlēšanām izpildījis Erdogana valdības prasību bloķēt noteiktu saturu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Sociālo tīklu platforma "Twitter" īsi pirms vēlēšanām Turcijā pakļāvusies Redžepa Tajipa Erdogana vadītās valdības prasībām lietotājiem Turcijā bloķēt noteiktu saturu. Erdogans kandidē uz pārvēlēšanu sīvā cīņā ar opozīcijas kandidātu Kemalu Kiličdaroglu.

Miljardiera Īlona Maska vadītais "Twitter" piektdien paziņoja, ka pirms svētdienas vēlēšanām lietotājiem Turcijā bloķēs daļu satura.

"Reaģējot uz juridisko procesu un mēģinot nodrošināt, lai Turcijas tauta varētu turpināt lietot "Twitter", esam pieņēmuši mērus, lai Turcijā šodien ierobežotu piekļuvi noteiktam saturam," paziņoja "Twitter", sīkāk nenorādot, uz kāda veida  saturu attiecināti ierobežojumi.

Lēmums saniknoja daudzus "Twitter" lietotājus, kuri apsūdzēja platformu cenzūrā pirms izšķirošām vēlēšanām, kurās pašreizējam prezidentam Erdoganam un viņa sāncensim Kiličdaroglu tika prognozēts ļoti līdzīgs rezultāts.

Masks, kurš iepriekš sevi raksturojis kā "vārda brīvības absolūtistu", aizstāvēja lēmumu. "Izvēle ir starp pilnīgu "Twitter" bloķēšanu [Turcijā] vai piekļuves ierobežošanu dažiem tvītiem. Ko tu labāk gribi?" Masks atbildēja vienam no lēmuma kritizētājiem, amerikāņu blogerim un žurnālistam Metjū Iglesiasam.

Atbilstoši šiem rezultātiem, kas iegūti pēc 98,55% balsu saskaitīšanas, pašreizējais valsts galva Redžeps Tajips Erdogans saņēmis 49,34% balsu, bet sešu opozīcijas partiju alianses kandidāts Kemals Kiličdaroglu - 45% balsu.

Gaidāms, ka Erdogans un Kiličdaroglu sacentīsies prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā 28.maijā.

Opozīcija apsūdz Erdogana Taisnības un attīstības partiju (AKP), ka tās novērotāji kavē balsu skaitīšanu, apstrīdot skaitīšanas rezultātus tajos iecirkņos, kuros pārsvars ir Kiličdaroglu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu