Polija saņem pirmās HIMARS, kuras paredzēts izvietot pie robežas ar Krieviju (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS

Polija saņēmusi pirmo partiju ar ASV ražotajām daudzlādiņu reaktīvajām iekārtām HIMARS, kuras paredzēts izvietot pie robežas ar Krieviju, pirmdien paziņojis aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks.

"Šis ierocis tiks izvietots mūsu valsts ziemeļaustrumu daļā (..). Tā uzdevums būs atturēt agresoru," žurnālistiem norādīja Blaščaks.

Martā ministrija paziņoja, ka HIMARS tiks izvietoti Olštinā, kas atrodas 80 kilometrus no robežas ar Krievijas Kaļiņingradas apgabalu.

Blaščaks uzsvēra, ka šis augstās mobilitātes reaktīvās zalves iekārtas stiprinās gan Polijas austrumu flangu, gan NATO austrumu flangu.

2019.gadā Polija iepirka no ASV 20 HIMARS iekārtas un tagad saņēmusi pirmo pasūtīto ieroču partiju.

Taču Varšava jau paziņojusi, ka panākusi vienošanos ar Vašingtonu par vēl lielāka skaita HIMARS iegādi.

"ASV Kongress ir apstiprinājis gandrīz 500 iekāru pārdošanu Polijai," kas tiks piegādātas, cik drīz vien iespējams, norādīja Blaščaks.;

Viņš piebilda, ka vēlas, lai saskaņā ar jauno līgumu gan pašu iekārtu, gan tai nepieciešamo šāviņu ražošana tiktu pārcelta uz Poliju.

Polija janvārī paziņoja par krasu aizsardzības izdevumu paaugstināšanu, atvēlot tam 4% no iekšzemes kopprodukta, jo, kā norādīja premjerministrs Mateušs Moraveckis, ņemot vērā Krievijas agresiju pret Ukrainu, valstij nepieciešama straujāka pārapbruņošanās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu