VIDEO Lavierēšana kā šķēršļu joslā! Kāpēc aku vāki Rīgas ielās kaitina šoferus? (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Dažu simtu metru garā posmā uz Dzelzavas ielas saskaitāmi 40 komunikāciju aku vāki. Kamēr šoferiem starp vākiem nākas manevrēt, Rīgas domes (RD) Satiksmes departamentā skaidroja, ka lūkas brauktuves vidū ir vēsturiskais mantojums.

Kāds skatītājs sazinājies ar raidījumu "4. studija", jautājot, pēc kādiem kritērijiem Rīgas ielās tiek izbūvēti aku vāki. "Pārbraucot pāri Zemitāna tiltam Purvciema virzienā, 200 metru posmā ir 40 aku vāki! Vai tiešām uz braucamās daļas šīs lūkas jeb akas drīkst izbūvēt citu pie citas? Kāpēc to ir tik daudz un vai tiešām tās nevar apvienot un novietot loģiskāk, piemēram, brauktuves malā, nevis ielas vidū, kā vien pagadās?"

Kā skaidroja RD Satiksmes departamenta biroja vadītājs Jānis Vaivods, katrai no inženierkomunikācijām ir sava aizsargjosla, un satuvinājumi starp komunikācijām ir pieļaujami izņēmumu gadījumos.

Viņš piebilda - vāks atrodas nevis virs pašas komunikāciju caurules, bet virs skatakas, ko pārvietot izmaksātu ārkārtīgi dārgi.

RD Satiksmes departamentā skaidroja, ka komunikācijas brauktuves vidū ir vēsturiskais mantojums un pārlikt tās nav iespējams. Tiesa, risinājums ir izveidot komunikāciju tuneļus.

Plašāk "4. studijas" sižetā!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu