Jaunā vizualizācijā "Titānika" vraks parādīts vēl nebijušā veidā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Titānika vraks
Titānika vraks Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Izveidota jauna digitāla Titānika vraka 3D karte, kas teju četru kilometru dziļumā guļošās bēdīgi slavenā kuģa atliekas parāda vēl neredzētā gaismā.

Tas ir unikāls ieskats Titānika vrakā – it kā būtu pazudis ūdens un mēs vraku varētu vērot tuvumā. Pētnieki cer, ka jaunā vizualizācija palīdzēs vēl labāk saprast, kas notika tajā skumjajā 1912. gada 15. aprīļa naktī, kad pēc sadursmes ar aisbergu bojā gāja vairāk nekā 1500 cilvēku.

“Joprojām pastāv jautājumi, elementāri jautājumi par kuģi, uz kuriem vēl jāatbild,” izdevumam “BBC” pauda Titānika pētnieks Parks Stīvensons.

VIDEO: TITĀNIKA VRAKS PILNĀ APMĒRĀ

Viņš arī stāstīja, ka šis modelis ir viens no pirmajiem lielajiem soļiem Titānika stāstu virzīt uz pierādījumiem, nevis spekulācijām balstīta pētījuma virzienā. Tītāniks tiek intensīvi pētīts kopš tā vraka atklāšanas 1985. gadā. Tomēr tas ir tik liels un guļ tik dziļi, ka ar videokamerām izdodas parādīt tikai atsevišķas tā daļas, nevis visu vraku kopumā.

Jaunajā 3D kartē Titānika vraks redzams pilnā apmērā. Jāpiemin, ka Titāniks grimstot sadalījās divās daļās, kas nu guļ aptuveni 800 metru attālumā viena no otras. Jaunā 3D rekonstrukcija radīta apkopojot vairāk nekā 700 tūkstošus Titānika vraka attēlu no visiem iespējamajiem leņķiem.

Šī rekonstrukcija nu ļāvusi Titānika vraku iemūžināt laikā, ļaujot pētniekiem nesatraukties par to, ka vraks lēnām sadalās, un ķerties klāt tā rūpīgākai pētīšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu