Vīrietis pēc īsas pastaigas atskārst, ka ir noklāts ar ērcēm (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ērce. Ilustratīvs attēls
Ērce. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Pēc īsas pastaigas ar suni savas mājas pagalmā Stounridžā, Ņujorkā, kāds vīrietis piedzīvojis visai baisu atklājumu, proti, pa viņu rāpoja vismaz 40 ērces.

“Es paskatījos lejup un ieraudzīju, ka džinsi un kurpes ir klātas ar ērcēm. Es biju pamatīgā šokā. Īpaši par tām ērcēm, kas bija uz džinsiem, jo tās ļoti ātri rāpoja augšup pa manām kājām,” izdevumam “Newsweek” stāstīja vīrietis, kurš sākotnēji attēlu ar no sevis nolasītajām ērcēm publicēja vietnē “Reddit”.

Kopumā vīrietis no sevis nolasīja 40 ērces. Lai arī lielākā daļa no tām atradās uz vīrieša kājām un kurpēm, tomēr dažas bija uzrāpušās arī līdz galvai. Gandrīz neviena ērce nebija piesūkusies, tāpēc tās bija viegli noņemt. Ērces klāja arī vīrieša suni.

Ierakstā vietnē “Reddit” vīrietis apraksta savu nepatīkamo pieredzi: “Desmit minūšu pastaiga, un es esmu klāts ar aptuveni 40 ērcēm. Nogaliniet mani.”

10 minute walk and I end up covered in about 40 ticks. Kill me.
by u/voltrodeath3 in mildlyinfuriating

Vīrietis arī pastāstīja, ka ērces tajā rajonā ir ļoti bieži sastopamas, tiesa, parasti ne tik lielos daudzumos.

Atrast uz sevis treknu, asinis sūcošu kukaini nav patīkami, tomēr lielākās briesmas slēpjas slimībās, ko ērces pārnēsā. Kad ērce uz ķermeņa atrod tai piemērotu barošanās vietu, tā burtiski iegrūž galvu ādā, asinsritē nogādājot savas siekalas, kas var saturēt dažādus slimības izraisošus mikrobus. Slimību vidū ir Laimas slimība un ērču encefalīts.

Eksperti iesaka izvairīties no vietām, kur ir daudz zāles, jo tās ir ērču iecienītākās medību vietas. Der arī valkāt garās bikses, kā arī pēc katras pastaigas rūpīgi pārbaudīt, vai uz drēbēm un ādas nav ērču.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu