Tavars: AS līdzīgi kā NA ir pret rokādēm valdībām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Edgars Tavars
Saeimas deputāts Edgars Tavars Foto: Edijs Pālens / LETA

Saistībā ar Valsts prezidenta vēlēšanām kādas izmaiņas valdībā nevar tikt veiktas, sacīja "Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars, piebilstot, ka šajā kontekstā ir identiskās pozīcijās ar Nacionālo apvienību (NA)

NA "pilnīgi droši" nestrādās "Jaunās vienotības" (JV), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" veidotā valdībā, paudis NA līderis Raivis Dzintars.

Tavars uzsvēra, ka tāpat kā NA arī AS neatbalsta rokādes valdībā. Partiju apvienība ir pret to, ka JV sava kandidāta ievēlēšanai piedāvātu paplašināt vai mainīt valdības koalīciju, sacīja AS politiķis.

Nav pieļaujama Valsts prezidenta institūcijas diskreditācija, pakļaujot to politiskajam tirgum, akcentēja AS frakcijas vadītājs.

Jau vēstīts, ka Dzintars norādījis, ka, ja "maksa" par kādu Valsts prezidenta amata kandidāta ievēlēšanu ir jauns koalīcijas modelis - JV, ZZS un "Progresīvie" - NA tajā nepiedalīsies, uzsvēra politiķis, norādot, ka jauns koalīcijas modelis būtu JV izvēle.

Ja JV uzskata, ka tāda koalīcija vērtību ziņā ir viņiem tuvāka un stabilāka no valsts interešu viedokļa, NA respektēs tādu izvēli, bet tajā nepiedalīsies, sacīja Dzintars.

Kā ziņots, maija pēdējā dienā gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām Saeimā pārstāvētās partijas ir pieteikušas trīs kandidātus. Valdošajā koalīcijā ietilpstošais "Apvienotais saraksts" augstajam amatam virza savu dibinātāju, uzņēmēju Uldi Pīlēnu, premjera partija "Jaunā vienotība" prezidenta krēslam piedāvā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča kandidatūru, bet opozīcijā esošā frakcija "Progresīvie" prezidenta postenim virza publiskās pārvaldības eksperti Elīnu Pinto. Nevienam no šiem kandidātiem pagaidām nav skaidra balsu vairākuma, lai uzvarētu vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu