Krievijā rudenī var pamatīgi sagrozīties taksometru pakalpojumu sniedzēju tirgus

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Krievija līdz rudenim var palikt bez taksometru pakalpojumu sniedzējiem jaunā likuma dēļ. Krievijas pasažieru asociācija aicinājusi jaunā likuma stāšanos spēkā pārcelt vēl uz gadu.

Jaunajiem grozījumi, kas pieņemti 2022. gadā, būtu jāstājas spēkā jau šī gada 1. septembrī. Likumprojekts paredz katrā reģionā izveidot trīs reģistrus - taksometru pakalpojumu, pārvadātāju un pasažieru.

Saskaņā ar likumprojektu regulāri tiks apkopota informācija par visiem reģioniem. Galvenais operators būs Satiksmes ministrija.

Taksometru vadītājiem ar uzņēmumiem būs jāslēdz darba līgumi. Turklāt par taksometra vadītājiem nevarēs kļūt tie pilsoņi, kuriem ir nenomaksāti sodi vai vairāk nekā trīs administratīvie pārkāpumi.

Katrs reģions būs tiesīgs noteikt krāsu taksometru mašīnām, kā arī ekoloģijas klasei. Pieejas reģistriem tiks izsniegtas arī Krievijas Federālā drošības dienesta darbiniekiem.

Problēma sākas tajā, ka daudzviet Krievijas reģionos, lai izveidotu šādus reģistrus, trūkst tehniskās bāzes. Tas nozīmē, ka daudzi taksometru pakalpojumu sniedzēji nevarēs pārsūtīt klientu pieprasījumus saviem autovadītājiem.

Iepriekš izskanēja informācija, ka Kirgizstāna paudusi bažas par bezpilota transportlīdzekļu attīstību Krievijā. Šo auto izplatības dēļ daudzi cilvēki zaudēs darbu, tajā skaitā taksometra vadītāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu