"Vagner" kaujinieki visdrīzāk neturpinās cīņu ārpus Bahmutas, prognozē analītiķi (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievu algotņu grupējuma "Vagner" kaujinieki, visticamāk, notur Bahmutas rietumu administratīvās robežas, bet nespēs turpināt uzbrukuma operācijas ārpus Bahmutas, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Tikmēr Ukrainas spēki turpina koncentrēties uz pretuzbrukumiem pilsētas nomalē.

Ukrainas militārpersonas paziņojušas, ka Ukrainas armija kontrolē nelielu Bahmutas dienvidrietumu daļu ap šoseju T0504, tādējādi faktiski atzīstot, ka Krievijas spēkiem izdevies iegūt kontroli pār pārējo Bahmutas rietumu un ziemeļrietumu daļu, ja ne visu pilsētu, norādījuši ISW analītiķi.

"Amatpersonu paziņojumi liecina, ka Ukrainas spēki ir atkāpušies no atlikušajiem Bahmutas rajoniem, izņemot tos, kas atrodas blakus divām maģistrālēm, kas ved uz pilsētu. 21.maijā publicētajos kadros ar ģeogrāfisko atrašanās vietu bija redzams, kā "Vagner" spēki paceļ Krievijas un "Vagner" karogus virs dzīvojamās ēkas Bahmutas rietumos," teikts ISW ziņojumā.

Tas, ka "Vagner", iespējams, ieņēmis atlikušo nelielo Bahmutas rietumu apgabalu neietekmē Ukrainas pretuzbrukumus Bahmutas ziemeļos vai dienvidos, kā arī neietekmē Ukrainas kontroli pār zemes sakaru līnijām ap Bahmutu, ko "Vagner" spēkiem vajadzētu sasniegt, lai turpinātu uzbrukumus.

Krievijas spēkiem, visticamāk, būs nepieciešami papildspēki, lai noturētu Bahmutu un tās flangus uz citu operāciju rēķina citos virzienos.

ISW ir novērojis, ka Bahmutas virzienā darbojas 132.atsevišķās gvardes motorizētās strēlnieku brigādes, kas iepriekš tika novērota Avdijivkas rajonā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu