Bulgārijas prokrieviskās partijas atbalstītāji apķēpājuši EK pārstāvniecības ēku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Bulgārijas prokrieviskās populistu partijas "Vazraždane" ("Atdzimšana") atbalstītāji svētdien protestu laikā Sofijā apķēpājuši ar sarkanu krāsu Eiropas Komisijas pārstāvniecības ēku, kurā atrodas arī Eiropas Parlamenta birojs.

Vandālismā iesaistījās arī vairāki "Vazraždane" deputāti.

Protesta akcija tika izsludināta "Vazraždane" lapā sociālajā tīklā "Facebook", aicinot doties uz Eiropas Komisijas (EK) ēku Sofijā, lai protestētu pret Briseles jaukšanos Bulgārijas iekšējās lietās.

"Vazraždane" atklāti atbalsta Krieviju un iestājas pret militārās palīdzības sniegšanu Ukrainai un pret Bulgārijas pievienošanos eirozonai.

Demonstrācija notika svētdienas pēcpusdienā, aptuveni pusstundu nobloķējot satiksmi galvaspilsētas centrā pie EK pārstāvniecības. Protestējot pret ES militāro atbalstu Ukrainai, aktīvisti apķēpāja ēku ar sarkanu krāsu.

Rajonā bija pastiprināta policijas klātbūtne, un ziņu par vardarbīgiem incidentiem nav.

Eiropas Parlamenta (EP) prezidente Roberta Metsola nosodīja vandālismu.

"Ēkai, kurā atrodas Eiropas Parlamenta sadarbības birojs Sofijā, uzbruka vandāļi, kuri nav apmierināti ar mūsu nostāju, atbalstot Ukrainu. Mēs to sakopsim. Mūsu atbalsts Ukrainai kļūs stiprāks. Mūsu balss, nosodot Krievijas iebrukumu, kļūs tikai skaļāka," tviterī paziņoja Metsola.

Arī Bulgārijas Ārlietu ministrija nosodīja uzbrukumu Sofijā, norādot, ka šāds vandālisms ir nesavienojams ar moderno Bulgāriju un tās demokrātiskajām vērtībām.

Bulgārijā aprīlī notikušajās parlamenta vēlēšanās "Vazraždane" ieguva 13,5% balsu un tai ir 37 no 240 vietām parlamentā.

Bulgārija atrodas dziļā politiskā krīzē pēc vairākiem nesekmīgiem mēģinājumiem izveidot valdību un šķiet, ka arī pašreizējais mēģinājums cietīs neveiksmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu