Kazahstāna nav saskaņojusi Haidaja iecelšanu Ukrainas vēstnieka amatā, vēsta avoti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Ukrainas Luhanskas apgabala kara administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs.
Bijušais Ukrainas Luhanskas apgabala kara administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs. Foto: Efrem Lukatsky/AP

Kazahstāna nav saskaņojusi bijušā Ukrainas Luhanskas apgabala kara administrācijas vadītāja Serhija Haidaja iecelšanu Ukrainas vēstnieka Kazahstānā amatā, vēsta Ukrainas tīmekļa izdevums "Dzerkalo tižņa", atsaucoties uz saviem avotiem.

Uz oficiālās Kijivas priekšlikumu par viņa kandidatūru Kazahstānas varasiestādes "maigi, bet stingti ļāva noprast", ka gribētu viņa vietā redzēt profesionālu diplomātu.

Iepriekšējo Ukrainas vēstnieku Kazahstānā Petro Vrublevski Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis atbrīvoja no amata pēc skandāla, kas izraisījās 2022.gada oktobrī pēc Vrublevska intervijas kazahu blogerim Diasam Kuzairovam. Tā bija ierakstīta tā paša gada augustā.

Intervijā diplomāts sacīja, ka ukraiņi cenšas nogalināt iespējami daudz krievu tagad, lai tas nebūtu jādara nākamajām paaudzēm.

Pēc tam Kazahstānas Ārlietu ministrija atzina Vrublevski par nevēlamu personu, bet Krievijas Izmeklēšanas komiteja saistībā ar viņu veica pārbaudi.

Vrublevskis ir profesionāls diplomāts. Viņš beidzis Tarasa Ševčenko Kijivas Nacionālās universitātes Starptautisko attiecību institūtu.

Serhijs Haidajs bija Luhanskas apgabala kara administrācijas vadītājs no 2019.gada oktobra. Zelenskis viņu no amata atbrīvoja 2023.gada 15.martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu