"bezvests.lv" sestdien aicina pievienoties pazudušās Justīnes meklējumiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Justīne Reinikova.
Justīne Reinikova. Foto: No Valsts policijas rīcībā esošajiem materiāliem

Sestdien, 27. maijā, notiks vērienīgi septiņus gadus vecās Justīnes Reinikovas meklēšanas pasākumi. Meitene pazuda Rēzeknes novada Rogovkā nu jau gandrīz pirms trim nedēļām. Latvijas radio 4 raidījuma "Doma laukums" ēterā organizācijas "bezvests.lv" vadītājs un dibinātājs Aleksandrs Faminskis norādīja, ka šoreiz meklēšanas modelis atšķirsies no iepriekšējām meklēšanām, jo tā notiks ar īpaši izstrādātas mobilās aplikācijas palīdzību. 

Mēs vēlamies pulcēt tūkstoti, pusotru tūkstoti cilvēku, norādīja Faminskis. 

“Gadās, ka mazas cilvēku grupas veic meklēšanu iepriekš noteiktās nelielās teritorijās. Bieži gadās, ka kāda apkārtne netiek pārmeklēta. Pa ceļam ir celms vai grāvis, cilvēki dodas tam apkārt. Aplikācija sniedz vispārīgu ieskatu kartē, parāda vietas, kuras brīvprātīgie nav pārmeklējuši."

"27. maijā visi cilvēki automātiski kļūs par meklētājiem: viņi uz vietas lejupielādēs aplikāciju, reģistrēsies, viņu maršruts tiks ierakstīts un tiešsaistē pārsūtīts uz mūsu galveno datoru," rezumēja Faminskis.

Meklēšanas misijas sākums nozīmēts uz 27.maiju plkst. 10.00 no rīta Rogovkas ciemā, Rēzeknes novada Nautrēnu pagastā. Pirms operācijas sākuma visiem brīvprātīgajiem obligāti ir jāreģistrējas štābā, jāsaņem ID numurs un jāpievienojas instruktora vadītai grupai.

Lai meklēšana neapdraudētu pašus brīvprātīgos, misijā nedrīkstēs piedalīties personas, kas jaunākas par 18 gadiem, kā arī tiek lūgti nepiedalīties cilvēki, kuru veselības stāvoklis nav piemērots šādiem sarežģītiem un riskantiem uzdevumiem.

TVNET jau vēstīja, ka 5. maijā Rēzeknes novadā, Nautrēnu pagastā, Rogovkā pazudusi septiņus gadus veca meitene Justīne Reinikova.

Pamatversija ir, ka meitenīte pati pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā. Ik pa laikam tiek saņemti iedzīvotāju zvani no dažādām Latvijas vietām, ka ir redzēta Justīnei līdzīga meitene, taču pašlaik tie ir bez pozitīva rezultāta.

Justīnes meklēšanā iesaistīts plašs cilvēkresursu skaits no Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Zemessardzes, brīvprātīgo organizācijām, brīvprātīgajiem. Tāpat piesaistīts Valsts robežsardzes helikopters, tiek izmantoti Valsts policijas droni, tostarp ar termokameru, Valsts robežsardzes kinologi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu