ASV iedzīvotāji joprojām atbalsta palīdzību Ukrainai, liecina aptauja

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Pentagons
Pentagons Foto: Reuters / Scanpix

ASV iedzīvotāju atbalsts Vašingtonas palīdzībai Ukrainai ir nedaudz mazinājies, taču joprojām ir plašs, liecina Čikāgas Universitātes un pētījumu centra NORC aptauja.

Tajā konstatēts, ka puse ASV iedzīvotāju atbalsta Pentagona ieroču piegādes Ukrainai, lai tā aizsargātos pret Krievijas spēkiem. Gada laikā šis līmenis ir saglabājies gandrīz nemainīgs, savukārt aptuveni ceturtā daļa aptaujāto iebilst pret militārās palīdzības turpmāku sniegšanu, kas šobrīd pārsniedz 37 miljardus ASV dolāru.

Pārliecinošs vairākums gan demokrātu, gan republikāņu vidū uzskata, ka Krievijas uzbrukums Ukrainai bija nepamatots, liecina pagājušajā mēnesī veiktā aptauja.

Un aptuveni trīs ceturtdaļas aptaujāto atbalsta to, ka ASV spēlē vismaz kādu lomu konfliktā, liecina aptauja.

Iedzīvotāju atbalsts ASV sankcijām pret Krieviju ir piedzīvojis visnozīmīgāko kritumu – no 71% pirms gada līdz 58% šopavasar.

Atbalsta samazināšanās sankcijām varētu atspoguļot cilvēku bažas, ka centieni ekonomiski izolēt Krieviju ir veicinājuši inflāciju, norāda analītiķi.

Tomēr kopumā rezultāti liecina, ka dažas ASV politikas veidotāju sākotnējās bažas par ievērojamo materiālo palīdzību Ukrainai nav piepildījušās: ka sabiedrības atbalsts saruks, ja karš ieilgs, un ka lielā palīdzība Ukrainai kļūs par lielo partiju strīdus objektu, sašķeļot demokrātus un republikāņus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu