Krievija paziņo, ka no 1. jūnija auto "Zaļās kartes" nebūs derīgas ES, Lielbritānijā un Šveicē

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: X90209/SCANPIX

Krievija paziņojusi, ka tās "Zaļās kartes" transportlīdzekļiem no 1. jūnija vairs nebūs derīgas Eiropas Savienības valstīs, kā arī Lielbritānijā un Šveicē.

Šī lēmuma rezultātā tiks pārtraukta Krievijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju asociācijas noslēgtā divpusējā vienošanās ar Eiropas ekonomiskās zonas valstīm, kā arī Šveices un Lielbritānijas transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju.

Līdz 1. jūnijam "Zaļās kartes" darbosies ierastajā kārtībā. Braucieniem uz citām valstīm, tostarp Azerbaidžānu, Baltkrieviju, Moldovu, Serbiju un Turciju, Krievijas "Zaļās kartes" turpinās darboties bez ierobežojumiem.

Līdz ar to, lai pārvietotos Eiropas Savienības, Šveices un Lielbritānijas teritorijās pēc 2023. gada 31. maija ar Krievijā reģistrētām automašīnām, autovadītājiem būs jāiegādājas attiecīgās valsts apdrošināšanas polise caurlaides punktos.

Lai no 1. jūnija pārvietotos pa Krievijas teritoriju ar Eiropas Savienībā, Šveicē un Lielbritānijā reģistrētiem transportlīdzekļiem, autovadītājiem būs jāiegādājas Krievijas OCTA polise.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu