Tas nav plastmasas štrunts, bet gan haizivs ola

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "TikTok"

“TikTok” lietotāji nupat atklājuši, ka dažas haizivis dēj olas un ka tās neizskatās pēc gluži tādām olām, kādas mēs parasti iedomājamies.

Kāda gliemežvāku un jūras dzīves entuziaste vienu haizivs olu atrada Kalifornijas pludmalē un parādīja to sociālo tīklu lietotājiem, daudzus pārsteidzot, ka dažas haizivis mēdz dēt olas, kuras līdzinās plastmasas gabaliem. Zināms, ka citas haizivis ir dzīvdzemdētājas.

Vēl šokējošāks kādam varētu būt šo olu izskats, kura dēļ tās nereti tiek dēvētas par nāriņas rokassomiņām.

Sociālajā tīklā “TikTok” publicētajā video redzams brūns korķviļķa formas objekts, kas tiek pacelts no pludmales smiltīm. Lai arī tas izskatās pēc plastmasas gabala, patiesībā tā ir ragahaizivs ola.

@california.shelling Some sharks give birth to live young, and others are oviparous, meaning they lay eggs. California horn sharks mothers lay these corkscrew egg cases. When it comes out, it is very pliable, but hardens over time. Hope this lil guy makes it! 🦈 #shark #sealife #oceanlife #fyp ♬ original sound - California.Shelling

“Cilvēki man jautāja, vai tās ir cietas, jo izskatās pēc stikla, es zinu. Tomēr nē, tās patiesībā ir mīkstas un to apvalks diezgan atsperīgs. Es negribu to saspiest,” turot rokā olu, stāstīja video autore Rebeka.

Pēc tam viņa pacēla olu pret gaismu un pietuvināja kameru, parādot sīkos haizivs embrijus apvalkā.

“Mamma parasti to cenšas ievietot starp akmeņiem, lai ola paliek uz vietas. Acīmredzot šoreiz tas neizdevās un tā nonāca te krastā,” piebilda Rebeka.

Viņa vēlāk sprieda, vai olas apvalku atstāt turpat vai nogādāt ūdenī. Izlēmusi par otro variantu, viņa iegāja jūrā pēc iespējas tālāk un atstāja apvalku starp akmeņiem. Jācer, ka mazie izšķilsies un izdzīvos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu