Paredz obligāto reģistrāciju elektroskrejriteņiem un velorikšām (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Saeima 25. maijā otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas cita starpā paredz lielākus sodus vai jaunus pienākumus elektroskrejriteņu, velosipēdu un velorikšu lietotājiem.

Par grozījumiem parlamentam vēl būs jālemj galīgajā lasījumā.

Iepriekš Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija atbalstīja priekšlikumu, ka elektroskrejriteņiem jābūt valsts reģistrācijas numura zīmei, bet Saeima to noraidīja.

Vienlaikus grozījumi paredz noteikt, ka elektroskrejriteņu un velorikšu reģistrācija ir obligāta, savukārt velosipēdu reģistrāciju plānots noteikt kā brīvprātīgu.

Elektroskrejriteņu vadītājiem arī plānots palielināt sodu par braukšanu alkohola reibumā, ja alkohola koncentrācija asinīs ir robežās no 0,5 līdz vienai promilei. Paredzēts arī palielināt maksimālo iespējamo soda apmēru velosipēdistiem un elektroskrejriteņu vadītājiem par citiem pārkāpumiem.

Tāpat paredzēts noteikt, ka velorikšu drīkstēs vadīt personas, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu un saņēmušas velosipēda vai jebkuras kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Par velorikšas vadīšanu bez tiesībām plānots piemērot sodu piecu naudas soda vienību apmērā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu