ES komisārs atbalsta ideju par četru dienu darba nedēļu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Eiropas Savienībai (ES) vajadzētu virzīties uz četru dienu darba nedēļas ieviešanu, jo sevišķi nozarēs ar darbaspēka trūkumu, intervijā Portugāles ziņu aģentūrai "Lusa" sacīja ES nodarbinātības un sociālo tiesību komisārs Nikolass Šmits.

"Manuprāt, tas ir kaut kas, kas pakāpeniski virzās uz priekšu, jo jaunajām paaudzēm ir noteikts redzējums par līdzsvaru starp darbu un personīgo dzīvi," skaidro Šmits.

"Esmu atvērts šādam ierosinājumam."

Laikā, kad arī Portugāle gatavojas realizēt pilotprojeku šajā jautājumā, komisārs norāda, ka ES nav vienotas nostājas attiecībā uz saīsinātu darba nedēļu.

"Manuprāt, tas notiks, balstoties uz vienošanos starp sociālajiem partneriem" saka Šmits.

Minot Vācijas piemēru, kur lielākā arodbiedrība pieprasa progresu attiecībā uz četru dienu nedēļas ieviešanu un kur daži uzņēmumi jau piedāvā šo risinājumu darbinieku piesaistīšanai, proti, transporta nozarē, Šmits piebilst, ka “jautājums par darba nedēļas saīsināšanu var būt veids, kā piesaistīt” darbiniekus.

Viņš skaidro, ka blokā “lielākā problēma nav bezdarbs”, bet gan darbaspēka trūkums. "Patiešām, daudzas nozares izmisīgi meklē darbiniekus un nevar tos atrast, jo cilvēki nevēlas tajās strādāt vai viņiem nav vajadzīgo prasmju", piebilda komisārs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu