FOTO un VIDEO ⟩ Uz Ukrainu devies līdz šim lielākais Valsts policijas transportlīdzekļu konvojs (1)

CopyLinkedIn Draugiem X

Fonds "Uzņēmēji mieram" sadarbībā ar Aizsardzības ministrijas un Valsts policijas pārstāvjiem 26. maijā pavadīja transportlīdzekļu konvoju, iezīmējot līdz šim lielāko tehnisko atbalstu, kuru uz kara skarto Ukrainu nosūtījusi Valsts policija.

Kopumā šajā Valsts policijas nodevumā ir iekļauti 50 transportlīdzekļi un aprīkojums: bezpilota lidaparāti, ģeneratori, mobilā elektrostacija, kā arī vecā dizaina formastērpi. Par fonda "Uzņēmēji mieram" ziedotajiem līdzekļiem automašīnas tiek pārbaudītas, sagatavotas ceļam, kā arī nosūtītas konkrētajiem saņēmējiem Ukrainā, tajā skaitā sadarbojoties arī ar "Twitter" konvoju.

Transportlīdzekļu saņēmēji ir gan Ukrainas Aizsardzības ministrijas, gan Nacionālās gvardes un Nacionālās policijas vienības Rubižnē, Odesā, Pokrovskā un Avdijivkā.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks norādījis, ka Ukrainas policija ar ierobežotiem resursiem rūpējas ne tikai par savas tautas un zemes iekšējo drošību, bet arī kara apstākļos cīnās par cilvēku dzīvībām, savas valsts brīvību un nākotni. Šādos apstākļos nav ne mazāko šaubu par sniedzamā atbalsta nepieciešamību un pienākumu no Latvijas policijas puses.

Lai arī Latvijas policijas palīdzības iespējas ir ierobežotas, Ruks lepojas, ka var to darīt kopā ar mūsu sadarbības partneriem, kuriem ir iespējas ieguldīt līdzekļus, sagatavojot tehniskās vienības Ukrainas kolēģu cīņas spēju stiprināšanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu