83% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka skrejriteņu vadītāju braukšanas stils apdraud satiksmes drošību (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Lielākā daļa jeb 83% Latvijas iedzīvotāju, īpaši galvaspilsētā, uzskata, ka elektrisko skrejriteņu vadītāju braukšanas kultūrai būtu jāpievērš pastiprināta uzmanība, tādējādi mazinot potenciālos draudus satiksmei un gājējiem, liecina apdrošināšanas uzņēmuma "Balcia" veiktā iedzīvotāju aptauja*.

Lielākā daļa jeb 83% iedzīvotāju, kuri ikdienā pārvietojas ar auto vai sabiedrisko transportu, un 76% kājāmgājēju uzskata, ka skrejriteņu vadītāju braukšanas stils apdraud satiksmes drošību. Tikai 12% aptaujāto uzskata, ka elektriskie skrejriteņi nerada būtiskus satiksmes apgrūtinājumus.

Savukārt katrs desmitais aptaujātais norāda, ka sadursmē ar skrejriteņa vadītāju ir cietis pats vai kāds no ģimenes un paziņu loka, bet vēl 14% aptaujāto atzina, ka ir nokļuvuši bīstamās situācijās, kurās varēja notikt sadursme ar skrejriteņa vadītāju.

Latvijas Mobilitātes asociācijas apkopotā informācija liecina, ka pērn nomas skrejriteņu skaits pieaudzis gandrīz četras reizes un unikālo nomas pakalpojumu lietotāju skaits sasniedzis aptuveni 200 000. Savukārt Ceļu satiksmes drošības direkcijas reģistrēto negadījumu statistikā ar skrejriteņiem redzams, ka aizvadītajā gadā Rīgā negadījumos cietuši 235 elektrisko skrejriteņu vadītāji, bet gadu iepriekš 135 braucēji.

Aptauja veikta 2023.gada aprīlī sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat", aptaujājot 1004 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu