Foto Iespēju pirmdienu pasludināt par brīvdienu Saeima vērtēs īsi pirms pusnakts (8)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeima šodien īsi pirms pusnakts skatīs iespēju pirmdienu, 29.maiju, pasludināt par brīvdienu par godu Latvijas hokejistu izcīnītajām bronzas medaļām.

Kā informēja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS),

sēde plānota šovakar plkst.23.45.

Smiltēns uzsvēra, ka Saeimas Prezidijs ir izdarījis visu, lai parlaments varētu lemt par šo jautājumu. Gala lēmuma pieņemšana būs deputātu ziņā.

Gadījumā,

ja Saeimas vairākums izlems pieņemt attiecīgo likumprojektu, tad pie nepieciešamības to varēs izsludināt arī Saeimas priekšsēdētājs. Tas varētu notikt, piemēram, gadījumā, ja Valsts prezidents Egils Levits tobrīd vēl būs atceļā uz Latviju no Tamperes.

Kā viens no iemesliem, kāpēc nepieciešams izsludināt brīvdienu, tiek norādīts uz vajadzību dot iespēju arī reģionu iedzīvotājiem Rīgā sveikt Latvijas hokeja izlasi.

Kā ziņots, Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē, ar 4:3 papildlaikā pieveicot ASV, uzvarēja pasaules čempionāta mačā par bronzas medaļām.

Foto: Latvijas hokeja fani noliek ziedus pie ASV vēstniecības

Komentējot Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna (AS) svētdienas vakarā pausto iniciatīvu par godu hokejistu izcīnītajai bronzas medaļai pirmdienu noteikt par oficiālu brīvdienu, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) sociālajā tīklā "Twitter" ierakstījis, ka hokejistu sniegums patiešām ir tautas svētki, taču par brīvdienu var lemt tikai Saeima.

Kariņš aicina darba devējus gan publiskā, gan privātā sektorā būt elastīgiem un "ļaut vislabākajiem līdzjutējiem pasaulē sumināt mūsu varoņus. Un mūsu skolēniem - lai rīt sekmes eksāmenos!".

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu