VIDEO ⟩ Autobusa šoferis Saulkrastos 11 gadus vecu meiteni atstāj aiz durvīm

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

11 gadus vecā Amanda vairākas reizes nedēļā no Saulkrastiem dodas uz Zvejniekciemu, lai piedalītos basketbola treniņos. Ceļu viņa mēro ar starppilsētu autobusu, izmantojot abonementa karti. 12. maija vakarā, uzrādot karti šoferim, viņa palika aiz durvīm, vēsta raidījums "Bez tabu".

Amanda atceras, ka liktenīgajā vakarā gaidījusi autobusu pieturvietā "Zvejniekciems", kuras tuvumā notiek viņas basketbola treniņi.

"Es iekāpu, aiz manis bija cilvēks, es nopīkstinu karti un viņš saka, ka neiet. Tad teica, ka neved, un, jā, man lika iet ārā," sacīja Amanda.

Bija plkst. 19.30, un citi autobusi, kas varētu aizvest viņu mājās, nav bijuši gaidāmi. Laimīgā kārtā meitenei izdevies sazvanīt mammas draugu, kurš nogādājis viņu galamērķī sveiku un veselu.

Amandas mammai Katrīnei notikušais bijis kā auksta ūdens šalts, jo, izrādās, līdzīgas situācijas atkārtojušās jau iepriekš. Abās reizēs šī gada pavasarī meitene lūgta izkāpt no autobusa pieturvietā "Saulkrasti", kas atrodas vairāku kilometru attālumā no viņas mājām.

Pirmajā gadījumā viņa izkāpusi un turpinājusi ceļu kājām, bet otrajā reizē samaksājusi 75 centus par turpmāko ceļu. Šoferis abās reizēs paskaidrojis, ka abonementa karte neļauj turpināt braucienu.

Katrīne ir neizpratnē, jo mācību gada sākumā kartē iestatītas trīs Amandas maršrutā aktuālas pieturvietas - Stacijas iela, kuras tuvumā meitene dzīvo, Saulkrasti, kur atrodas skola, un Zvejniekciems, kur notiek basketbola treniņi.

Kādēļ meitene nav uzņemta autobusā 12. maija vakarā - atliek vien minēt. Katrīne uzskata, ka šoferis aizmirsis manuāli nomainīt pieturvietas, tāpēc atteikuma kvītī uzrādās "Robežu iela", lai gan bērns iekāpis autobusā Zvejniekciema pieturā, kas iekļauta viņas maršrutā.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu