Gruzijas prezidente optimistiska par ES kandidātvalsts statusa drīzu iegūšanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gruzijas karogs.
Gruzijas karogs. Foto: Shutterstock

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili 31. maijā pauda pārliecību, ka Brisele viņas valstij piešķirs Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts statusu līdz gada beigām.

Gruzija panākusi progresu ceļā uz to, lai atbilstu Eiropas demokrātijas standartiem, bet dalība blokā nodrošinātu "aizsardzību pret Krieviju", Briselē uzrunājot Eiropas Parlamentu (EP), sacīja līdere.

"Šajā laikā, kas ir izšķirošs mūsu ceļojumam uz Eiropu, es vēlos redzēt, ka Gruzija tiek pāri iekšējiem un starptautiskajiem izaicinājumiem un stingri nostājas uz pilnvērtīgas Eiropas integrācijas kursa," viņa sacīja. "Un tam ir tikai viens ceļš - gādāt, ka Gruzijai līdz gada beigām tiek piešķirts ES kandidāta statuss."

Gruzija pieteicās ES kandidātvalsts statusam pērn martā kopā ar Moldovu un mēnesi pēc Ukrainas.

2022.gada jūnijā ES dalībvalstis šo statusu piešķīra Ukrainai un Moldovai, bet ne Gruzijai, norādot, ka Tbilisi vēl ir darbs veicams, lai tas notiktu.

EK tolaik atzina, ka Gruzijas pieteikums ir nopietns, bet vēl ir vajadzīgas tālākas tirgus ekonomikas, izglītības sistēmas, enerģētikas un transporta sistēmas reformas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu