Sešām trauksmes sirēnām konstatētas tehniskas problēmas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Trešdien, 31. maijā pārbaudot 158 trauksmes sirēnas, tehniskas problēmas konstatētas sešām iekārtām, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Trešdien, 31. maijā pārbaudot valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas tehnisko gatavību - trauksmes sirēnu tehnisko stāvokli, iespējamos bojājumus vai traucējumus sirēnu darbībā un to skaņas signāla dzirdamību, bez traucējumiem un bojājumiem nostrādāja 152 no 158 pārbaudītajām trauksmes sirēnām.

Attālinātās iedarbināšanas vai cita veida tehniskas problēmas tika konstatētas sešām trauksmes sirēnām. Vēl sešām sirēnām netika veikta pārbaude, jo tās atrodas remontā. Kopumā Latvijā ir uzstādītas 164 trauksmes sirēnas.

Par visiem pārbaudes laikā konstatētajiem traucējumiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informēja Iekšlietu ministrijas Informācijas centru, kas tehniski nodrošina trauksmes sirēnu apkopi un uzturēšanu.

Iepriekšējā trauksmes sirēnu pārbaudē, 2022.gada 22.novembrī, no pārbaudītajām 164 trauksmes sirēnām, nenostrādāja divas.

Lai pilnveidotu un attīstītu esošo valsts agrīnās brīdināšanas sistēmu, kas būtu piemērota dažāda veida apdraudējuma situācijās, Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs sācis iepirkuma procedūru, lai Latvijā ieviestu šūnu apraides risinājumu, ar kura palīdzību apdraudējuma situācijās iedzīvotāji varēt saņemt agrīno brīdināšanu uz saviem mobilajiem telefoniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu