Āgenskalnā ieviestas divas jaunas samazinātā ātruma zonas (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ātruma ierobežojuma ceļa zīme.
Ātruma ierobežojuma ceļa zīme. Foto: Publicitāte foto

Šonedēļ Āgenskalnā ieviestas divas samazinātā ātruma zonas, kurās maksimālais braukšanas ātrums ir 30 kilometri stundā, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Viena no ātruma ierobežojuma zonām ieviesta teritorijā starp Kalnciema, Margrietas, Mazo Nometņu, Nometņu, Lapu un Melnsila ielām.

Otra ātruma ierobežojuma zona ieviesta teritorijā starp Kalnciema, Margrietas, Mazo Nometņu, Mārupes, Liepājas ielām un dzelzceļu.

Ātruma ierobežojuma zonas ievieš, ņemot vērā vairākus satiksmes drošību ietekmējošus faktorus, piemēram, ielu pārblīvētību ar stāvošu transportu, brauktuvju un ietvju platumu, izglītības iestāžu esamību, krustojumu un līkumu pārredzamību, transportlīdzekļu, gājēju un velosipēdistu intensitāti u.c.

Ātruma ierobežojuma zonas Rīgas apkaimēs pakāpeniski ievieš no 2020.gada, kad pirmo šādu zonu ierīkoja Āgenskalnā. Grīziņkalnā un divās vietās Klusajā centrā ātruma ierobežojuma zonu ieviesa 2021. gadā, savukārt Čiekurkalnā tas tika izdarīts pērn.

Šogad ierobežojumi jau ieviesti Upesciema ielas posmā no Rīgas robežas līdz Berģu ielai, teritorijā starp Buļļu, Saulgožu, Slokas un Dzirciema ielu, Sarkandaugavā, kā arī Centrā.

Arī turpmāk dažādās Rīgas apkaimēs tiks ieviestas ātruma ierobežojuma zonas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu