Praida nedēļa noslēgsies ar gājienu "Mēs visi esam Latvija" (23)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sestdien, 3. jūnijā, notiks Rīgas praida gājiens "Mēs visi esam Latvija", kura mērķis ir iestāties par iekļaujošu sabiedrību un Civilās savienības likuma pieņemšanu, tā nodrošinot visu ģimeņu tiesisko aizsardzību, informēja "Riga Pride" organizētāji. Gājiena laikā tiks ierobežota satiksme.

Gājiens sāksies plkst. 13 un notiks pa maršrutu Vērmanes dārzs - Elizabetes iela - Brīvības iela - Bruņinieku iela - Tērbatas iela - Vērmanes dārzs. Pulcēšanās sāksies jau plkst. 12.00.

Turpat, Vērmanes dārzā, gājiens arī noslēgsies ar svētku koncertu "Atplauksti! Mātei Latvijai visi bērni ir mīļi", kurā uzstāsies zināmi Latvijas mūziķi Samanta Tīna, Markus Riva, VIŅA, "Laime Pilnīga", "Singapūras Satīns", "KRATA", Katrīna Dimanta, Pirmā sieviete Latvijā, Baltijas "Drag" kolektīvs, "KNTY", "Kiki House of Tutti" un citi.

Pasākumu vadīs improvizācijas teātra "DIVAS" pārstāvji.

Vērmanes dārzs praida apmeklētājiem būs atvērts no plkst. 11 līdz plkst. 18. Savukārt pēc pasākuma praida organizētāji aicina doties uz kvartālu "Biania", kā arī "M/Darbnīca", kultūrvietu "Skapis", "One one" un "Labietis".

Praida gājiena laikā Rīgā ierobežos satiksmi

Sestdien 3.jūnijā praida gājiena laikā Rīgā ierobežos satiksmi kā arī slēgs Vērmanes dārzu. 

Autovadītājiem jārēķinās, ka atbilstoši nepieciešamībai no plkst.11 līdz plkst.14 transportlīdzekļu satiksmi slēgs vai regulēs Tērbatas ielā no Merķeļa ielas līdz Matīsa ielai, Brīvības ielā no Elizabetes ielas līdz Matīsa ielai, Elizabetes ielā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, Dzirnavu ielā no Brīvības ielas līdz Krišjāņa Barona ielai.

Satiksmes ierobežojumi paredzēti Blaumaņa ielā no Brīvības ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, Lāčplēša ielā no Baznīcas ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, Ģertrūdes ielā no Baznīcas ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, Akas ielā no Ģertrūdes ielas līdz Tērbatas ielai, Martas ielā no Tērbatas ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, Stabu ielā no Baznīcas ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, Bruņinieku ielā no Baznīcas ielas līdz Krišjāņa Barona ielai un Matīsa ielā no Brīvības ielas līdz Tērbatas ielai.

Satiksmi regulēs un sabiedrisko kārtību pasākuma laikā uzraudzīs Valsts policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju.

No piektdienas vakara pasākumam tuvajās ielās būs aizliegta apstāšanās un stāvēšana.

Ņemot vērā policijas norādījumus, sestdien no plkst.6 līdz plkst.19.30 Vērmanes dārzu slēgs gājēju kustībai, izņemot pasākuma dalībniekus.

Savukārt Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" slēgs savā pārvaldījumā esošās autostāvvietas minētajās vietās norādītajā laikā. Nepieciešamības gadījumā stāvēšanai novietotos transportlīdzekļus pārvietos uz tuvāko stāvēšanai atļauto vietu.

Cilvēktiesību nedēļa norisinās no 29. maija līdz 4. jūnijam. Tā tika atklāta ar varavīksnes lentes pārgriešanu klubā "Skapis", kas šajā nedēļā kļuva par "Praida namu".

Pēc organizatoru paustā, šī gada praids ir aicinājums ikvienam atplaukt savā dažādībā un ieraudzīt dažādības skaistumu citos. Kā komunikācijas metode tiek izmantota "runāšana caur puķēm". Zālītis skaidroja, ka ziedi ir sena komunikācijas metode, kuru izmantoja mīlnieki, lai slepus sūtītu ziņas viens otram. Vēsturiski dažādi ziedi ir arī tikuši izmantoti LGBTQ kopienas cilvēku idenficēšanai.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu