"Ferrari" šoferis mēģina piekukuļot policistu un tiek pie teju 10 000 eiro liela soda

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Rīgas pilsētas tiesa Latgales priekšpilsētā 2. jūnijā par kukuļa došanu ceļu policistam automašīnas "Ferrari" šoferis sodīts ar naudas sodu 9300 eiro apmērā, noskaidrots tiesā.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka apsūdzētais ir uzņēmējs Eduards Slobins.

Tiesā informē, ka starp prokuroru un Slobiņu tika noslēgta vienošanās.

Saskaņā ar apsūdzību policijas darbinieki apturēja vīrieša vadīto "Ferrari" automašīnu par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, proti, vietā, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā (km/h), vīrietis automašīnu vadīja ar 120 km/h.

Likumsargi lūdza uzrādīt transportlīdzekļa vadītāja apliecību un tā reģistrācijas apliecību. Slobins pieprasīto dokumentu vietā likumsargam deva ne mazāk kā divas 50 eiro banknotes, lai viņš nepieņemtu lēmumu par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu un soda piemērošanu, liecina apsūdzība.

Prokurors vīrieti saucis pie kriminālatbildības par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, došanu personiski valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, neizdarītu kādu darbību, un nodotais kukulis bija domāts šai valsts amatpersonai.

Krimināllikumā par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu paredzēta brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs vai naudas sods, sākot no desmit minimālajām mēnešalgām, kas šobrīd ir 5000 eiro, bet no nākamā gada sākuma palielināsies līdz 6200 eiro.

Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" rudenī vēstīja, ka Slobins ir saistīts ar investīciju platformas "Envestio" bankrota lietu. Slobinam piederoši uzņēmumi kopumā no "Envestio" esot saņēmuši ap 3,5 miljoniem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu