Austrālija varētu nodot Ukrainai 41 iznīcinātāju, apgalvo laikraksts (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Austrālija gatavojas nodot Ukrainai 41 iznīcinātāju “F/A-18 Hornet”, kurus Austrālijas gaisa spēki iepriekš gatavojās norakstīt, apgalvo Austrālijas laikraksts “Financial Review”, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem.

Kā norādīja avots, šo Austrālijas ideju pozitīvi jau novērtējušas ASV, kuru piekrišana ir nepieciešama, jo “F/A-18 Hornet” lidmašīnas izstrādātas ASV.

Pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados izstrādātie iznīcinātāji "F/A-18 Hornet" tika veidoti ASV Jūras spēkiem un Jūras kājnieku korpusam.

Tie spēj pildīt gan iznīcinātāja, gan uzbrukuma lidmašīnas funkcijas, piezemēties uz bāzes kuģa, un tie ir daudzfunkcionāli kaujas iznīcinātāji.

Austrālijas militārais eksperts Roberts Porters, kurš konsultē arī Ukrainu, apstiprinājis, ka sarunas par lidmašīnu nodošanu Ukrainai notiekot.

Viņš norādījis, ka lidmašīnas var sagatavot ekspluatācijai dažu mēnešu laikā. Daļa no šīm lidmašīnām gan būšot izmantojamas vienīgi rezerves daļām.

Kā uzsver “Financial Review”, ja lidmašīnas “F/A-18 Hornet” netiks nodotas Ukrainai, tās tiks utilizētas vai pārdotas privātiem uzņēmumiem, kas tās izmantos pilotu apmācībai.

Iepriekš vairākas Eiropas valstis neoficiāli paudušas gatavību piegādāt Ukrainai arī ASV izstrādātos iznīcinātājus F-16. Vašingtona jau paziņojusi, ka tā neiebildīs, ka NATO valstis piegādās Ukrainai to rīcībā esošās lidmašīnas F-16.

Vairākas valstis jau sākušas ukraiņu pilotu apmācību F-16 izmantošanai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu