VIDEO ⟩ "Ssangyong Grand Musso". Mūsdienu pikapam svarīga ne tikai funkcionalitāte, bet arī izskats

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Latvijas pikapu piedāvājuma jaunākais papildinājums ir korejiešu ražotāja "Ssangyong" modelis "Musso", ko šajā raidījuma "TV Autoziņas" epizodē izmēģināja "Autoriepu Nama" direktors un savulaik 4x4 sacensību dalībnieks Oskars Krampāns.

Viņš teic, ka mūsdienu pikapam svarīga ne tikai funkcionalitāte, bet arī izskats, jo tie laiki, kad šādas automašīnas iztika ar stūri un pagrieziena rādītājiem, sen pagājuši.

Diemžēl garām arī tie laiki, kad pikapu izvēle bija pietiekami plaša dažādām gaumēm un budžetiem. Pat lietotu pikapu cenas uzskrējušas "kosmosā". Šādos apstākļos "Ssangyong Musso" sākuma cena 36 000 eiro šķiet, mazākais, godīga. "Ssangyong" dīlera "Andre Motors" demonstrācijas auto gan ir 10 000 eiro dārgāks, jo pārstāv augstāko komplektāciju "Quartz".

"Ssangyong Musso" var būt divas dažādas aizmugurējās piekares - ar spirālatsperēm vai plakanatsperēm, lokšņu atsperēm jeb t.s. lāgām. Otrajā variantā pikapa kravnesība ir par 300 kg lielāka. Ar ierastajām plakanatsperēm "Musso" celtspēja ir tonna, bet pašmasa var sasniegt 3,2 tonnas.

Modeļi ar spirālatsperēm ir vieglāki par 3 tonnām, taču arī celtspēja ir zemāka, 700 - 750 kg. Svaru ietekmē arī tas, ka plakanatsperes pieejamas tikai garākajai pikapa versijai "Musso Grand". Tas ir par gandrīz pusmetru garāks nekā "Musso" parastais.

Dubultkabīne ir abiem, atšķiras tikai kravas kastes garums. "Musso" aprīkots ar 2,2 litru 4 cilindru dīzeļdzinēju. Tam ir 202 ZS jauda. 400 ņūtonmetru griezes moments nepieciešams beczeļos, kā arī sekmīgai piekabju vilkšanai.

Treilera pilnā pieļaujamā masa ir 3 tonnas. Atšķirībā no tehniski radniecīgā visurgājēja "Ssangyong Rexton", pikapam ir sešu, nevis astoņu pārnesumu automātiskā pārnesumkārba."

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu