Patrīcija Redžāni jeb lēdija Guči - aukstasinīga slepkava vai pievilta sieviete?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums "Lady Gucci: The Story of Patrizia Reggiani"

Kad Patrīcija Redžāni apprecējās ar Maurīcio Guči, viņi kļuva par vienu no košākajiem slavenību pāriem visā Itālijā. Viņiem bija viss - nauda, slava, sekss, ģimene, sabiedrības krējuma statuss modes pasaules augstākajās aprindās, bet tad viņš viņu pameta... un viņa izlēma pasūtīt viņa slepkavību. Kas bija šī sieviete, kura tik vienkārši spēja no mīlestības sadegt naidā? Lūk, interesantākie fakti par melno atraitni Patrīciju Redžāni.

Dokumentālais seriāls "Lady Gucci: The Story of Patrizia Reggiani" pretēji mākslas filmai "House of Gucci", kur galveno lomu spēlē Lēdija Gāga, atklāj īstās Patrīcijas versiju par notikušo, un tas nudien liek saausīties - kā tad tur patiesībā bija? 

Redžāni ar Maurīcio Guči bija precējušies no 1972. gada līdz 1994. gadam. Guči mīlas dēka ar Paolu Franči gan aizsākās četrus gadus pirms laulības šķiršanas - 1990. gadā un turpinājās līdz pat miljonāra nāves dienai, par kuru parūpējās Patrīcija. Kāds bija slepkavības īstais iemesls?

Foto: Ekrānuzņēmums no "Lady Gucci: The Story of Patrizia Reggiani"

Dokumentālā filma atklāj, ka Patrīcija nespēja pieņemt vīra lēmumu par ģimenes biznesa atdošanu citiem - ārzemniekiem. "Es viņu par to patriecu. Interesanti, ka viņa mantas tad jau bija sakravātas. Šķiršanos viņš neprasīja - arī es ar to biju mierā, bet tad pēkšņi uzradās Paola un viņš vēlējās šķirties," stāsta Patrīcija.

"Man bija aizliegts izmantot vārdu Guči.. bet aizvien to daru."

Seriālā Patrīcija atklāj epizodes, kuru dēļ viņa pārstājusi mīlēt vīru, kā arī tiek atskaņoti audioieraksti no balss ziņām, ko viņa bija sūtījusi Marurīcio saspringto attiecību laikā. Vienā no tām Patrīcija saka: "Tu reiz teici, ka esi jau pārdzīvojis elli, kad tev nācās viltot tēva parakstu; tad es saku - elle tevi vēl tikai gaida!"

Patrīcija bija pazemota un izmisumā - viņu pameta vīrs un arī "Gucci" impērija slīdēja ārā no rokām. Viņas pašapziņa bija samīdīta kājām. "Viņš ignorēja mūsu meitas. Viņš izmeta mūs no savas dzīves un nevēlējās neko par mums zināt. Viņš bija ļoti slikts tēvs," stāsta Patrīcija. 

"Patrīcija, kāpēc jūs nolīgāt slepkavu, lai nogalinātu Maurīcio Guči? Kāpēc jūs pati viņu nenošāvāt?” Patrīcijai reiz jautājis kāds reportieris. 

"Mana redze nav tik laba," viņa atcirta. "Es negribēju aizšaut garām."

Patrīcija Redžāni par vīra slepkavības pasūtīšanu tika notiesāta 1997. gadā uz 29 gadiem, kas jāpavada Sanvitoras cietumā. Pēc trim gadiem cietumā Redžāni cietumsodu saīsināja par trīs gadiem. Tas neatviegloja viņas dzīvi, un viņa pat esot mēģinājusi izdarīt pašnāvību, ko izdevies novērst. Patrīcija arī esot pretendējusi uz pirmstermiņa atbrīvošanu, bet, kad uzzināja, ka tad ieslodzītajām ir jāstrādā, atcirtusi: "Es nemūžam neesmu strādājusi un to netaisos darīt!" Tomēr 2016. gadā sieviete par labu uzvedību tika izlaista brīvībā. Kopumā Patrīcija par vīra slepkavību nosēdēja 18 gadus. 

Foto: Ekrānuzņēmums no "Lady Gucci: The Story of Patrizia Reggiani"

"Tolaik es biju dusmīga uz Maurīcio par daudzām, daudzām lietām," seriālā stāsta Patrīcija. "Bet galvenokārt par ģimenes uzņēmuma zaudēšanu. Tas bija stulbi. Tā bija neveiksme. Biju noskaitusies, bet neko nevarēju pasākt. Viņam nevajadzēja to man nodarīt."

Šobrīd Patrīcijai ir 74 gadi un viņa dzīvo Milānā. Guči meitas Alesandra un Allegra ir precējušās un par savu pastāvīgo mājvietu izvēlējušās Šveici. Māsām ar māti nav labas attiecības. Patrīcija izcieta sodu un tagad, kā saka filmā, "spēj uzticēties tikai un vienīgi sev". 

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu