Kā radīt seksa skandālu? (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

2005. gadā ASV Teksasas štata nelielā Mineolas pilsēta nokļuva valsts mēroga prožektoru gaismā, un ne tajā pozitīvākajā ziņā. Audžuģimeņu iedrošināta, bērnu grupa apsūdzēja savus bioloģiskos vecākus par to, ka viņi bērniem par naudu likuši veikt seksuālus aktus. Izcēlās skandāls, tiesa, un seši cilvēki nonāca cietumā. Tomēr nākamajos gados pamazām parādījās informācija, kas lika apšaubīt šo cilvēku vainu. Vai viņi tika nekrietni nomelnoti?

Jaunā trīs sēriju dokumentālajā seriālā “Kā radīt seksa skandālu” (How to Create a Sex Scandal), kas skatāms LMT Viedtelevīzijā, parādītas apsūdzības pedofilijā un dzīves, ko šīs apsūdzības iznīcināja par spīti vārgajiem pierādījumiem, kas tās balstīja.

2005. gadā Mineolā pulciņš bērnu sūdzējās, ka amatieru svingeru klubā par naudu esot dejojuši kaili, dzēruši “muļķīgas tabletītes” un veikuši seksuālas darbības. Plašākai sabiedrībai par to tapa zināms, kad trīs audžubērni policijai atklāja, ka viņu vecāki viņus “audzinājuši” vietā, kas dēvēts par “bērnu dārzu”.

Par spīti pierādījumu trūkumam (eksistēja tikai bērnu apgalvojumi) tika apsūdzēti septiņi cilvēki, no kuriem seši nonāca cietumā. Neviens no viņiem savu vainu neatzina.

Teju 10 gadus vēlāk trīs no četriem bērniem no savām liecībām atteicās. Viena no meitenēm – Kārlija – 2019. gada 20. martā rakstīja, ka visas apsūdzības bija meli un viņa nezina, kāpēc to visu toreiz teikusi. Viņa gan atzīst, ka toreiz bija vēl ļoti maza, tomēr, ja kaut kas tāds būtu noticis, viņa noteikti to tagad atminētos.

VIDEO: FILMAS KACEKLIS

Seriālā intervēti paši upuri, žurnālisti, kas sekoja līdzi notikumiem, kā arī viena no audžumātēm, kura aizbēga uz Kaliforniju un līdz šim nebija publiski izteikusies. Varas iestādes un tiesa piedalīties dokumentālajā filmā atteicās, raksta “Dallas Observer”.

Viena no iespējamajiem upuriem, Gebija, – nu jau pieaugusi – pieļauj, ka visas apsūdzības bērnu galvā “iestādījuši” bērnu audžuvecāki. Kādi motīvi tik nekrietnai smadzeņu skalošanai? Visticamāk, tīri finansiāli, jo audžuģimene saņem lielāku valsts kompensāciju, ja pieņemtais bērns un situācija ir sarežģītāka.

Arī pārējie upuri, izņemot Šelbiju, nu atzīst, ka nekādu “bērnu dārzu” vai viesošanos svingeru klubā neatceras. Apsūdzētie vainu nekad nav atzinuši, sakot, ka nekad nebūtu darījuši pāri bērniem.

Pagaidām apsūdzētie nav attaisnoti. Varas iestādes cenšas izvairīties no skandāla un diskusijās īpaši neiesaistās. Ir tikai daži bērni, kas nespēj atminēties, vai pirms tik daudziem gadiem teikuši patiesību vai atstāstījuši audžuvecāku izgudrotu naratīvu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu