FOTO un VIDEO ⟩ Protestā pie Krievijas vēstniecības pauž nosodījumu par Kahovkas HES aizsprosta uzspridzināšanu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Trešdien, 6. jūnija vakarā Rīgā notiek protesta akcija ar mērķi paust nosodījumu Krievijai, kas Ukrainā uzspridzinājusi Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) aizsprostu.

Protesta akcija notika iepretim Krievijas vēstniecības ēkai. Akciju rīkoja Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācija "Viche". Ukraiņu organizācijas izplatītajā paziņojumā norādīts, ka protesta mērķis ir paust pārliecinošu pozīciju: Krievijas rīcība, uzspridzinot Kahovkas HES, ir noziegums, un vainīgie jāsauc pie atbildības.

Uz protestu akciju bija ieradušies aptuveni 60 cilvēku. Pasākumu apmeklēja arī Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols, kurš sanākušajiem teica uzrunu. Cilvēki turēja rokās Ukrainas un Latvijas karogus, un plakātus, aicinot Krieviju pārtraukt genocīdu un ekocīdu pret Ukrainas iedzīvotājiem. Protesta akciju uzraudzīja policija, taču nekādu incidentu pagaidām nav bijis.

Kahovkas HES atrodas Krievijas karaspēka kontrolē, taču pēc aizsprosta uzspridzināšanas applūda teritorijas gan Dņepras labajā krastā, kuras kontrolē Ukraina, gan Krievijas okupētās teritorijas kreisajā krastā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu