Ēģiptē atpūtniekam nāvējoši uzbrukusi haizivs

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Haizivs. Attēls ilustratīvs.
Haizivs. Attēls ilustratīvs. Foto: Willyam Bradberry/Shutterstock

Vienā no Ēģiptes Sarkanās jūras kūrortiem peldvietā negaidīti parādījusies haizivs. Tā uzbrukusi kādam Krievijas pilsonim, kurš gājis bojā, 8. jūnijā raksta ārvalstu mediji, atsaucoties uz Ēģiptes un Krievijas varasiestāžu paziņojumiem. 

Ēģiptes Vides ministrija paziņoja, ka vīrietis miris no tīģerhaizivs zobiem ūdeņos netālu no Hurgadas pilsētas. Pēc incidenta varas iestādes slēdza 74 kilometrus garu piekrastes līniju, paziņojot, ka peldēties būs aizliegts līdz svētdienai.

Ministrija vēlāk paziņoja, ka ir noķērusi haizivi un izmeklē to laboratorijā, lai mēģinātu noteikt retā uzbrukuma iemeslus.

Krievijas konsulāts Hurgadā vīrieti identificēja kā Krievijas pilsoni, taču nenosauca viņa vārdu. Krievijas ziņu aģentūra TASS paziņoja, ka bojāgājušais ir 1999. gadā dzimis krievu vīrietis, kurš dzīvoja Ēģiptē un nebija tūrists.

Ūdenslīdējs, kurš ieradās notikuma vietā uzreiz pēc uzbrukuma, pastāstīja, ka cilvēki steigušies palīgā cietušajam, kad glābējs no tuvējās viesnīcas sacēlis trauksmi, taču nav spējuši viņu laikus sasniegt.

Internetā izplatījies video ar minēto uzbrukumu, kurā redzams, ka traģiskais incidents noticis krasta tuvumā. 

Sarkanās jūras piekrastes reģionos haizivju uzbrukumi ir reti. Tomēr pērn Hurgadā dažu dienu laikā notika divi nāvējoši uzbrukumi, kuros gāja bojā Austrijas un Rumānijas tūristi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu