Reaģējot uz Grīziņkalnā notikušajiem incidentiem, "Ghetto Games" pastiprinās apsardzi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Grīziņkalnā īsā laika posmā notikuši vismaz vairāki incidenti, kuros iesaistīti pusaudži. Reaģējot uz notikušo, "Ghetto Games" pastiprinās apsardzi, bet pašvaldības policija pieskaņos savus patruļas maršrutus.

Rīgas vicemēre un Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas vadītāja Linda Ozola norādījusi, ka pēc viņas aicinājuma Rīgas pašvaldības policija (RPP) ir sniegusi informāciju, ka drošības situācija un nepieciešamie uzlabojumi Grīziņkalnā pārrunāti ar pasākuma rīkotājiem "Ghetto Games" un Grīziņkalna apkaimes biedrību trešdien sasauktā sapulcē, reaģējot uz minētajiem incidentiem.

Savukārt, kā TVNET informēja Grīziņkalna apkaimes biedrības pārstāve valdes locekle Laura Paspārne, Ozolas sniegā informācija nav patiesa. "Grīziņkalna apkaimes biedrība nav piedalījusies 7. jūnija sanāksmē par drošības jautājumiem Grīziņkalna apkaimē. Tikšanās par atkritumu apsaimniekošanu Grīziņkalna parkā un ap tā teritoriju notika šī gada 8.jūnijā, un tikšanās dalībnieki tikai pieskārās iepriekšējā dienā notikušajiem vardarbīgajiem notikumiem jauniešu starpā, par ko uzzināja vien tikšanās laikā," skaidro Paspārne.

Pasākuma rīkotāji apņēmās pastiprināt apsardzi pasākumam piegulošajā teritorijā, savukārt RPP, attiecīgi pieskaņot savus patruļas maršrutus.

Vienlaikus pastiprināta policijas klātbūtne ir tikai viens no risinājumiem, kas konkrētajā vietā uz brīdi var uzlabot situāciju, tomēr tas nerisina problēmas cēloņus. Riskam pakļauto bērnu un jauniešu aprūpe daudzus gadus bijusi atstāta novārtā un problēmas risinātas drīzāk ielāpu veidā, norādījusi Ozola.

Kopā ar Rīgas domes Labklājības departamentu, Izglītības departamentu, Rīgas pašvaldības policiju, Valsts policiju, jauniešu un bērnu nevalstiskajām organizācijām sākts darbs pie sistemātiska pārnozaru risinājuma, lai cīnītos ar problēmas cēloņiem, norādījusi Ozola.

"Mums jāatrod veidi, kā varam procesā iesaistīt visas puses - skolu, vecākus, ģimeni un ar bērnu aprūpi saistītās institūcijas. Ir jāveicina preventīvie pasākumi skolās, lai tās būtu droša vide mūsu bērniem. Esam situācijā, kad nevaram atļauties zaudēt nevienu pašu bērnu. Demogrāfijas cipari runā paši par sevi," uzsvērusi Ozola.

Pēdējos mēnešos Ozola rūpīgi apzinājusi situāciju un tikusies ar iesaistītajām iestādēm un NVO. Ozola esot apņēmusies aktīvi virzīt šo procesu uz priekšu un rast risinājumus cēloņiem, kas apdraud sabiedrības veselīgu nākotni.

Jau ziņots, ka Valsts policija sākusi kriminālprocesu par konfliktu starp divām nepilngadīgām jaunietēm un miesas bojājumu iespējamu nodarīšanu, aģentūrai LETA apliecināja policijā.

Piekautās meitenes māte Latvijas Radio sacījusi, ka uzbrukums noticis 7.jūnijā. Viņas meita, kura ir 13 gadus veca, vakarā kopā ar draudzeni gājusi uz kādu "Ghetto Games" pasākumu Grīziņkalnā, kur uzbrukusi kāda cita, dažus gadus vecāka meitene.

Uzbrukums arī esot nofilmēts un šajā video redzams, kā kāda pusaudze otrai uzbrūkošā tonī jautā, kā viņa viņu esot nosaukusi, un pēc tam, kad viņa saņem atbildi, seko sitiens pa galvu. Nākamajā kadrā meitene, kura tika sista, sēž zemē, šņukst un lūdzas piedošanu, bet otra pusaudze atkārto savu jautājumu, tad atkal spēcīgi iesit meitenei pa seju un vēl izsaka draudus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu