Video Pārtika kā galvenais inflācijas veicinātājs apsteigusi mājokli; vai valdība var to ierobežot? (10)

TVNET/TV3 ziņas
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pārtikas cenas nu jau kļuvušas par galveno inflāciju nosakošo faktoru Latvijā. Neapmierinātība valda gan sabiedrībā, gan politiskajā vidē, kur meklē risinājumus, kā šo situāciju mainīt par labu patērētājiem, sestdienas vakarā vēsta TV3 Ziņas.

Arī politiķi pēdējā laikā kļuvuši agresīvāki savā retorikā, norādot, ka kaut kas nav īsti kārtība. Lielveikalu slēgšana brīvdienās, plašs cenu monitorings un pat to regulēšana ir tikai daži no pasākumiem, kas minēti kā metodes cīņā pret inflāciju.

Ražotājs, pārstrādātājs un tirgotājs – šī ķēde ir pietiekami gara, lai enerģijas un izejvielu cenu samazinājums zīmītēs pie produktiem veikala plauktos parādītos ar laika nobīdi, taču cenām vispār ir tāda nelāga ieraža – uzņēmumi tās ceļ spējāk nekā samazina, norāda ekonomists Dainis Gašpuitis.

Pamatīgi noskaities par pārtikas cenām ir zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS), kurš virzīs priekšlikumu par lielveikalu slēgšanu svētdienās. Pat neslēpjot, šis domāts, arī lai izdarītu spiedienu uz tirgotājiem. Saņemtas ziņas par milzu uzcenojumiem atsevišķiem produktiem.

Vairāk skaties TV3 Ziņu sižetā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu