Krievijas karaspēks apšaudījis evakuācijas laivu, nogalinot trīs cilvēkus (3)

TVNET/LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas karaspēks svētdien apšaudījis laivu ar cilvēkiem, kuri tikuši evakuēti uz Hersonu no Krievijas okupētā Dņepras kreisā krasta, kas applūdis pēc Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) uzspridzināšanas.

"Krievijas armija uzbruka laivai ar civiliedzīvotājiem, kas evakuējās no [Dņepras] kreisā krasta Hersonas apgabalā. Viņi šāva civiliedzīvotājiem mugurā," sociālajos tīklos ierakstīja Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks.

Pēc amatpersonu sniegtās informācijas, laivas apšaudē trīs cilvēki nogalināti un desmit ievainoti.

Starp ievainotajiem ir divi Ukrainas policisti.

Cilvēki, kas atradās laivā, tikuši evakuēti no Hola Pristaņas rajona Kardašinkas ciema.

Laivas apšaudi nosodījis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Okupanti radīja šo katastrofu, uzspridzināja aizsprostu, pameta cilvēkus likteņa varā applūdinātajās pilsētās un ciemos, un pēc tā vēl apšauda laivas, kurās cilvēkus mēģina aizvest," svētdien ikvakara videouzrunā sacīja Zelenskis.

"Pat zvēriem ir augstāka morāle nekā jums, Krievijas valsts," uzsvēra Ukrainas prezidents.

Okupanti slēguši applūdušo Hola Pristaņu

Krievijas karaspēks slēdzis iebraukšanai un izbraukšanai okupēto Hersonas apgabala Hola Pristaņas pilsētu, kas applūdusi pēc Kahovkas hidrelektrostacijas (HES) uzspridzināšanas.

To medijiem "Meduza" un "Agenstvo" pastāstījuši brīvprātīgie, kas piegādā humāno palīdzību applūdušo teritoriju iedzīvotājiem.

Pēc brīvprātīgo teiktā, Hola Pristaņas iedzīvotājiem palīdzību nevar nogādāt, jo iebraukšana pilsētā un izbraukšana no tās ir slēgta.

Kāds brīvprātīgais medijam "Agenstvo" pastāstījis, ka no Hola Pristaņas iedzīvotājiem uzzinājis, ka sestdien pa pilsētu braukājuši Krievijas karavīri, kas pa skaļruņiem brīdinājuši, ka svētdien Hola Pristaņa tikšot slēgta "uz karantīnu".

Arī "Meduza" sarunbiedrs apstiprinājis šo informāciju.

Brīvprātīgie pauduši bažas, ka Hola Pristaņas slēgšana saistīta ar to, ka pilsētā plūdos ir daudz bojāgājušo. Pēc brīvprātīgo teiktā, Hola Pristaņā bez vēsts pazuduši simtiem cilvēku, kas dzīvoja applūdušajos pilsētas rajonos, bet tagad ar viņiem nav iespējams sazināties.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu