Vetārsti aicina mīļdzīvnieku īpašniekus Lauksaimniecības datu centra datu bāzē ievadīt otru kontaktpersonu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Veterinārārsti aicina mīļdzīvnieku īpašniekus Lauksaimniecības datu centra (LDC) datu bāzē ievadīt otru kontaktpersonu, informēja Latvijas Veterinārārstu biedrībā (LVB).

Datu bāzē mīļdzīvnieku īpašniekiem ir nodrošināta jauna iespēja reģistrā ierakstīt divus tālruņu numurus un elektroniskā pasta adreses.

Uz otras kontaktpersonas nepieciešamību uzmanību esot vērsuši mazo dzīvnieku, piemēram, suņu, veterinārārsti.

LVB atzīmē, ka otrs tālrunis palīdzēs dzīvniekam ātrāk nokļūt mājās un nenonākt patversmē gadījumos, kad īpašnieks varētu būt nonācis nelaimē un pats par suni nevar parūpēties. Īpaši nozīmīgi savas uzticības personas tālruni esot norādīt senioriem un personām, kuras ceļo.

Biedrībā norāda, ka agrāk datu bāzē reģistrētas ziņas tagad katrs īpašnieks pats var mainīt vai papildināt, autentificējoties "latvija.lv" platformā, vai par maksu pie sava veterinārārsta.

Vienlaikus LVB atgādina, ka arī suņa turēšanas vietas maiņas gadījumā fakts jāreģistrē LDC. Savukārt pēc suņa nāves LDC reģistrā ir jāveic atzīme par to, ka suns nav dzīvs.

LVB ir brīvprātīga sabiedriska organizācija, kas apvieno veterinārmedicīnas izglītību ieguvušus veterinārārstus un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes studentus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu