Krievijas pilsonim pēc uzbrukuma somu mācītājam gejam draud izraidīšana no Igaunijas (5)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

25 gadus vecajam Krievijas pilsonim, kas svētdienas pēcpusdienā tā dēvētā Baltijas praida laikā Tallinā ar nazi uzbruka somu mācītājam gejam, draud izraidīšana no Igaunijas par aizliegtu simbolu nēsāšanu.

Igaunijas iekšlietu ministrs Lauri Lēnemetss paziņojis, ka Igaunijā dzīvojošais Krievijas pilsonis aizturēts un nogādāts izolatorā.

Pret vīrieti vēl pērn ierosināta lieta par aizliegtu simbolu nēsāšanu, un policija izvērtēs, uz kāda pamata viņš uzturas Igaunijā, sociālajās saziņas vietnēs pavēstījis ministrs.

"Mēs nepieļausim Krievijas interesēs [rīkotas] provokācijas mūsu valstī," uzsvēris ministrs, piebilstot, ka katrā šādā situācijā Igaunijas varasiestādes rīkosies apņēmīgi.

Lēnemetss norādījis, ka notikušais esot izolēts gadījums, uz kuru ātri reaģējusi policija, un ka ievadītas procesuālās darbības, pamatojoties uz apsūdzībām nopietnā sabiedriskās kārtības pārkāpumā, par kuru draud piecu gadu cietumsods.

Somu mācītājs Baltijas praida pēdējā dienā uzstājās ar uzrunu kādā bārā, kad tur iegāja krieviski runājošs jauns vīrietis un viņam uzbruka.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu