Ekvadorā savās bērēs pēkšņi atdzīvojusies “mirusi” sieviete

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Sērotājus bērēs pamatīgi pārsteigusi "nelaiķe", kura zārkā pēkšņi sākusi elpot. Tā nu beigu beigās zemes klēpja vietā viņa nogādāta slimnīcā.

Ekvadoras pilsētas Babahojo slimnīcas ārsts 76 gadus veco Bellu Montoju par mirušu pasludināja pēc tam, kad viņa it kā piedzīvoja insultu. Viņa tika ielikta zārkā un nogādāta apbedīšanas birojā, kur viņas radinieki ieturēja atvadu ceremoniju, pēc kuras vajadzēja sekot apbedīšanai. Kad pēc piecām stundām tika atvērts zārks, lai mirušo ietērptu mirstamajā kārtā, sirmgalve pēkšņi sāka kampt gaisu.

“Mana mamma sāka kustināt kreiso roku, atvēra acis, muti un ar grūtībām sāka elpot,” stāstīja sievietes dēls Gilberts Balberans.

Video, ko uzņēmuši bērinieki, redzams, kā nabaga sirmgalve guļ atvērtā zārkā un smagi elpo. Drīz atbrauc ugunsdzēsēji, ārsti un izceļ sievieti no zārka, lai nogādātu slimnīcā – turpat, kur vairākas stundas atpakaļ viņa bija “nomirusi”.

VIDEO: SAVĀS BĒRĒS SĀK ELPOT "NELAIĶE"

Viņas dēls Ekvadoras medijiem vēlāk stāstīja, ka viņa māte ievietota intensīvajā palātā, tomēr spējusi reaģēt.

“Mana mamma ir pieslēgta skābekļa aparātam. Viņas sirdsdarbība ir stabila. Ārsti ieknieba viņai rokā, viņa reaģēja. Viņi man teica, ka tas ir labi, jo tas nozīmē, ka viņa pamazām sāk reaģēt,” dēlu citēja laikraksts “El Universo”.

Balberans arī stāstīja, ka māti uz slimnīcu aizvedis deviņos no rīta, bet ap pusdienlaiku ārsts paziņojis, ka viņa ir nomirusi. Ārsts teicis, ka ir izsniegta arī miršanas apliecība, apgalvojot, ka sieviete mirusi no komplikācijām pēc insulta.

Bella nav vienīgais cilvēks, kas “atdzīvojies” pēc tam, kad pasludināts par mirušu. Februārī 82 gadus veca sieviete pēkšņi sāka elpot kādā Ņujorkas štata apbedīšanas birojā. Viņas nāve pasludināta tika trīs stundas pirms “atdzīvošanās”.

Eksperti saka, ka šādi gadījumi ir ļoti reti, tomēr piebilst, ka nāve ir process.

“Dažreiz kāds varētu izskatīties miris, tomēr tāds nebūt. Lai apstiprinātu nāvi, ir nepieciešama rūpīga izmeklēšana,” izdevumam “BBC” skaidroja medicīnas profesors Stīvens Hjū.

Lai izmeklētu gadījumu Ekvadorā, valsts ministrija ir izveidojusi īpašu komisiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu