Runā veselība: karstā laikā apakšveļai nē! (4)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Kā izrādās, karstumā ir pāris apģērba gabali, kurus neiesaka nēsāt nedz stilisti, nedz veselības eksperti. Jā, un tā ir arī apakšveļa!

"Jā, apgrieztie džinsu šorti var izskatīties lieliski kopā ar pludmales bodiju vai bikini augšiņu, taču džinsa šortu bēdīgā realitāte ir tāda, ka blīvā auduma un svara dēļ tie neradīs vēsumu un neuzlabos komfortu karstā dienā," stāsta slavenību stiliste Miranda Holdere. To vietā viņa iesaka plandoša auduma šortus un noteikti izvairīties no sintētikas.  "Tādi sintētiskie materiāli kā poliesters, neilons un akrils neuzsūc mitrumu, kas nozīmē, ka svīšanas brīžos mitrums sakrāsies dažādās vietās un jūs neizskatīsieties labi!"

Vēl kāda pikanta nianse - apsveriet iespēju atteikties arī no apakšveļas!

Seksuālās veselības eksperte Samanta Evansa laikrakstam Daily Star stāsta: "Lai karstā laikā uzlabotu intīmo veselību, kad vien iespējams, vajadzētu atteikties no apakšveļas un valkāt garas kleitas vai svārkus."

Saskaņā ar Healthline tīmekļa vietni, baktērijas un sēnītes vairojas siltā, mitrā vidē, tāpēc apakšveļas nenēsāšana var samazināt infekciju attīstības risku.

"Valkājot ciešu apakšveļu vai tādu, kam ir slikta gaisa caurlaidība, sievietes intīmajās vietās saglabājas mitra vide, kurā vairojas baktērijas." 

Arī Daily Mail uzsvērts: mediķi saka, ka apakšveļas nevalkāšana ļauj ādai efektīvāk atvēst svīšanas rezultātā. Vēdināšana arī samazina ķermeņa temperatūru, vīriešiem var uzlabot spermatozoīdu skaitu un samazināt iespēju iegūt sēnīšu infekciju, ko bieži veicina karstums.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu