1985. gadā nelielu Kolumbijas pilsētiņu Armero pēc vietējā vulkāna izvirduma “aprija” milzīgs dubļu nogruvums jeb noslīdenis. 13 gadu vecā Omaira Sančesa līdz kaklam tika aprakta gruvešos un ūdenī, tomēr trīs dienas ilgie glābēju centieni meiteni atbrīvot bija neveiksmīgi. Pēc mokošas agonijas meitene nomira. Viņas pēdējos brīžus iemūžināja franču fotogrāfs Frenks Furnjē, kurš kopā ar mirstošo bērnu bija līdz tā pēdējam elpas vilcienam.

Lai arī dažiem laimīgajiem izdevās paglābties no grūstošajām ēkām, lielākā daļa cilvēku noslīka dubļainajā ūdenī zem gruvešiem. Omairai Sančesai nepaveicās visvairāk, jo viņas nāve bija ļoti lēna un mokoša. Kad glābēji viņu atrada, viņus pārsteidza dīvainā, šķietami neiedomājamā poza, kādā viņa bija iesprostota dubļos un ūdenī.

Dubļu un gruvešu kombinācija Omairas ķermeņa apakšējo daļu bija iesprostojusi zem ūdens, tāpat kā meitenes tanti, kura bija sagrābusi Omairu aiz potītēm, lai tiktu virs ūdens, tomēr noslīkusi. Pēc sākotnējiem centieniem izvilkt Omairu no gūsta apstiprinājās lielākās bailes, proti, lai Omairu atbrīvotu, ir jāsalauž vai jāamputē viņas kājas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X