Atlaists skolotājs antivakseris Vācijā saņems 72 000 eiro lielu kompensāciju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Astra Zeneca" vakcīna pret Covid-19. Ilustratīvs attēls.
"Astra Zeneca" vakcīna pret Covid-19. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Vācijas tiesa spriedusi par labu kādam skolotājam, kas tika atlaists par valsts koronavīrusa ierobežošanas politikas salīdzināšanu ar nacistu režīmu. Tiesa lēmusi, ka Berlīnei jāizmaksā kompensācija vīrietim 72 000 eiro apmērā.

Reģionālā darba tiesa atstāja spēkā lēmumu par 62 gadus vecā skolotāja atlaišanu 2021.gada augustā, bet nolēma, ka Berlīnei jāizmaksā viņam kompensācija 72 000 eiro apmērā.

Pandēmijas kulminācijas laikā skolotājs publiskoja internetā vairākus video, kuros salīdzināja vakcināciju pret Covid-19 ar nacistu pastrādātajā zvērībām.

Vienā no video montāžām uzraksts "Darbs dara brīvu" uz nacistu koncentrācijas nometnes vārtiem bija aizvietots ar uzrakstu "Vakcinācija dara brīvu".

Citā video skolotājs apgalvoja, ka obligātajai vakcinācijai bijušas sliktākas sekas nekā Ādolfa Hitlera, Josifa Staļina un Mao Dzeduna režīmiem.

Lieta par skolotāja atlaišanu nonāca tiesā pēc tam, kad neveiksmi cieta sākotnējā vienošanās, kas paredzēja skolotājam 50 000 eiro kompensāciju apmaiņā pret samierināšanos ar atlaišanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu