Mākslīgajā apaugļošanā kā Olimpiskajās spēlēs – visu vai neko: pazīstamās horeogrāfes Līgas Libertes stāsts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Līgu Liberti (tagad – Vološčuku) Rīgā pazīst kā horeogrāfi, par kuru visiem ir viedoklis. Daži atceras viņas labi apmeklētās deju nodarbības, kur ieguvuši iedvesmu veidot savas deju studijas. Citi no skatītāju rindām vērojuši viņas dejas izrādes, kuras vairāk nekā desmit gadus iepazīstina Latviju ar džeza un mūsdienu dejas tendencēm, kā arī intīmām lapaspusēm Līgas dzīvē. Tagad plašākai sabiedrībai Līga atklājusies Instagram kontā babyonthebrian_lv, kur viņa stāsta par mākslīgo (medicīnisko) apaugļošanu 38 gadu vecumā.

Mūs daktere brīdināja – tas viss būs ļoti emocionāli. Es tobrīd, sēžot pie viņas kabinetā, nodomāju – ko tu man stāsti? Es esmu racionāla būtne, es saprotu, ka iespējas ir 50:50. Esmu ļoti pateicīga mūsdienu medicīnai un zinātnei, ka kaut kur ir cilvēks, kas savieno mana vīra spermatozoīdu ar manu olšūnu un rada embriju. Viņš audzē manu bērniņu.

Grūti kļuva tajā brīdī, kad sākās operācijas. Aprīļa beigās man bija olnīcu punkcija. Un jūnija vidū – histerorezektoskopija. Visemocionālāk man kļuva tajā brīdī, kad norisinājās olnīcu punkcija, es atrados klīnikā uz galda un sapratu, ka viss notiek pa īstam. Un kad sāka veidot embriju. Tas ir vāks! Tad es pirmo reizi sevī sajutu mātišķo instinktu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu