Francijas rietumos notikusi stipra 5,8 magnitūdu zemestrīce (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Allexxandar/Shutterstock

Francijas rietumos piektdienas vakarā notika reta 5,8 magnitūdu zemestrīce, kuru seismoloģijas birojs BCSF nosauca par "ļoti stipru", un ir ziņots par tās nodarītiem ēku postījumiem.

Ekoloģijas pārejas ministrs Kristofs Bešī sacīja, ka tā bija "viena no stiprākajām zemestrīcēm, kas reģistrētas [Francijas] kontinentālajā daļā".

Ziņu aģentūra AFP vēstīja, ka līdzīga stipruma zemestrīces Francijā pēdējoreiz notikušas 21.gadsimta pirmajos gados.

Nacionālais seismiskās novērošanas tīkls RENASS novērtēja zemestrīces stiprumu ar 5,3 magnitūdām, bet Francijas Centrālais seismoloģijas birojs (BCSF) - ar 5,8 magnitūdām.

Desevras departamentā viens cilvēks tika viegli ievainots un saņēma mediķu palīdzību notikuma vietā. Tika ziņots, ka departamenta dienvidrietumos zemestrīce nodarījusi materiālus zaudējumus, kad no ēkām krīta akmeņi un to sienās parādījās plaisas.

Kaimiņos esošajā Piejūras Šarantas departamentā parādījās plaisas ēku sienās un pārtrūka elektroapgāde, atstājot 1100 mājokļus bez elektrības.

Zemestrīce bija jūtama līdz Rennas pilsētai ziemeļos un līdz Bordo dienvidrietumos.

Francijā reti notiek zemestrīces ar stiprumu virs piecām magnitūdām. Pēdējā šāda stipruma zemestrīce bija reģistrēta 2019.gadā Dromas departamentā valsts dienvidaustrumos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu