Ziemeļkorejā, kuras neredzamais mūris pret ārpasauli ir tikpat biezs, cik dzelžaina ir valsts kontrole pār sabiedrību, tās iedzīvotāju balsis ir apslāpētas un skarbā dzīves realitāte joprojām ir noslēpumā tīta. Ziemeļkorejas režīms, kas ir bēdīgi slavens ar savu totalitārismu, ir radījis baiļu un pakļaušanas atmosfēru, kurā nežēlīgi tiek apspiesta jebkāda pretestība un nepastāv nekāda personiskā brīvība.

Neskatoties uz acīmredzamo pārtikas deficītu, Ziemeļkorejas valsts laikraksts "Rodong Sinmun" nesen paziņoja, ka valstij nevajadzētu paļauties uz palīdzību no citām valstīm, lai risinātu pārtikas trūkuma problēmu. Publikācijā tika teikts, ka tas būtu tas pats, kas pieņemt "saindētas konfektes".

Tāpat laikraksts mudināja arī uz ekonomisko pašpaļāvību un iestājās pret ekonomiskās palīdzības saņemšanu no "imperiālistiem", jo tas esot "slazds, lai izlaupītu un pakļautu" palīdzības saņēmējvalstis un iejauktos to iekšpolitikā.

2022. gadā ANO Pasaules pārtikas programma lēsa, ka 10,7 miljoni jeb vairāk nekā 40% Ziemeļkorejas iedzīvotāju bija nepietiekami paēduši un viņiem bija nepieciešama humānā palīdzība.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X