Apšaudē Brazīlijas skolā nošauta pusaudze

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Brazīlijas dienvidos pirmdien notika apšaude skolā, kuras bijušais audzēknis nošāva 16 gadus vecu meiteni un nopietni ievainoja 16 gadus vecu zēnu, paziņoja varas iestādes.

21 gadu vecais uzbrucējs ieradās pamatskolas un vidusskolas ēkā Londrinas pilsētā, aizbildinoties ar vajadzību saņemt sekmju izrakstu. Skolas telpās viņš izvilka šaujamieroci un sāka šaut, paziņoja Paranas štata varas iestādes.

Tika nošauta 16 gadus veca skolniece, bet zēns tādā pašā vecumā tika aizvests uz slimnīcu nopietnā stāvoklī. Šāvējs tika aizturēts.

Brazīlijas prezidents Luiss Inasiu Lula da Silva pauda "skumjas un sašutumu" par šo uzbrukumu. "Vēl vienu jaunu dzīvību ir aiznesis naids un vardarbība, ko mēs vairs nevaram paciest mūsu skolās vai mūsu sabiedrībā," Lula rakstīja tviterī.

Brazīlijā bruņoti uzbrukumi skolās reiz bija reta parādība, bet pēdējā laikā tie notiek arvien biežāk.

Aprīlī uzbrucējs ar cirvi nogalināja četrus bērnus skolā un bērnudārzā Blumenau pilsētā valsts dienvidos. Šis incidents šokēja valsti un pamudināja Lulas administrāciju paziņot par vairākiem pasākumiem drošības palielināšanai skolās un par vēršanos pret sociālo mediju saturu, kas sekmē vardarbību skolās.

Brazīlijā lielākais uzbrukums skolā upuru skaita ziņā notika 2011.gadā, kad Realengo pilsētā pie Riodežaneiro kāds vīrietis atklāja uguni pamatskolā, kurā bija mācījies, nogalinot 12 bērnus un pēc tam nošaujoties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu