Pirmdien tika paziņots, ka Atlantijas okeānā netālu no "Titānika" vraka pazuda neliela tūristu zemūdene ar pieciem cilvēkiem tajā. Sākās steidzīgi glābšanas darbi, tomēr zemūdene joprojām nav atrasta. Eksperti saka, ka skābekļa tajā pietiks mazāk nekā četrām dienām. Lūk, kas mums zināms par šo zemūdeni un to, kas varētu būt noticis.

Kas varētu būt noticis?

Labākajā gadījumā “Titānam” ir pazudusi elektrība, bet tā iebūvētā drošības sistēma beigu beigās zemūdeni nogādās okeāna virspusē. Tā ir aprīkota ar atsvariem, kurus iespējams nomest, lai liktu zemūdenei pacelties virspusē. Var gadīties arī, ka zemūdenei pazuda elektrība un tā palika okeāna dibenā. Tādā gadījumā situācija ir krietni sarežģītāka.

Sliktākajā gadījumā zemūdene piedzīvojusi konstrukcijas bojājumu un lielais spiediens zemūdeni burtiski sarāvis vai saraus gabalos.

Varbūt zemūdenē izcēlās ugunsgrēks, piemēram, pēc īssavienojuma. Tas varētu sabojāt elektroniskās sistēmas, kas vajadzīgas navigācijai un kuģa kontrolēšanai. Ja tas bija ugunsgrēks, tad pasažieri varētu būt cietuši un nespējīgi rīkoties.

Pulkstenis tikšķ, un glābējiem ir jāspēj atrast zemūdeni, pirms tajā beidzas skābeklis un dzeramais ūdens. Šis negadījums uzskatāmi atgādina par to, cik bīstams ir zemūdens tūrisms.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X