Polijas zoodārzā no iežogojuma izbēgusi sarkanā panda, jo viņu it kā "izbesīja civilsieva"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Sarkanais panda Ponzu
Sarkanais panda Ponzu Foto: Gdański Ogród Zoologiczny / Facebook

Polijas zoodārzā pamatīgas galvassāpes sagādājusi sarkanā panda, kas izbēgusi no sava aploka un uzrāpusies augstu kokā, no kura pati nav spējusi tikt lejā, tāpēc nācies saukt ugunsdzēsējus. Zoodārza darbinieki uzskata, ka sarkanās pandas tēviņam apnikusi partnere, tāpēc viņš aizbēdzis.

Sestdien Gdaņskas zoodārza darbinieks pamanīja, ka aplokā trūkst septiņus gadus vecā sarkano pandu tēviņa Ponzu. Tajā atradusies tikai viņa partnere Maja. Tūliņ tika sākta pazudušā dzīvnieka meklēšana, un drīz vien tas tika pamanīts sēžam augstu kokā citur zoodārza teritorijā. Tomēr dzīvnieks bija uzkāpis tik augstu, ka nācās izsaukt ugunsdzēsējus, lai tie pandu noceltu zemē.

Polijas preses aģentūrai “PAP” vēlāk stāstīja ugunsdzēsēju brigādes priekšnieks Jaceks Jakobčiks, bija jāizmanto pacēlājs un kāpnes, lai līdz pandai nogādātu veterinārārstu. Zoodārza darbinieki tikmēr zem koka turēja milzīgu tīklu.

Beigu beigās Ponzu tika veiksmīgi nogādāts atpakaļ savā aplokā, tiesa, dažiem ir aizdomas, ka viņš labprātāk būtu palicis sēžam kokā. Tas varētu būt tāpēc, ka arī iepriekš Ponzu ir vairākas reizes izbēdzis no aploka, jo starp viņu un mātīti Maju valda spriedze. Nav nekas neparasts, ka pandu tēviņi tādos gadījumos meklē mieru un vienatni.

“Reizēm mātīte spēj pandu tēviņu iedrošināt rotaļām, tomēr biežāk tas neizdodas un tēviņš dodas prom no viņas, sak, liec mani mierā, es eju gulēt,” stāstīja zoodārza darbinieki.

Lai arī aptuveni būtu skaidrs, kāpēc Ponzu aizbēga no aploka, noslēpumā joprojām paliek tas, kā viņš to izdarīja. Visi drošības pasākumi bija vietā. Varbūt viņam pamatīgi paveicās un viņš elektriskajā žogā atrada kādu vājāku posmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu