LLPA: VM nepieciešams pārskatīt slimnīcām noteiktos apmaksas tarifus, nevis kompensēt izmaksu pieaugumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Normunds Audzišs
Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Normunds Audzišs Foto: Paula Čurkste/LETA

Jau divus mēnešus Veselības ministrijas nav sniegusi atbildi uz Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) vēstuli, kurā vēstīts, ka ir nepieciešams pārskatīt slimnīcām noteiktos apmaksas tarifus, nevis kompensēt izmaksu pieaugumus "ugunsgrēka dzēšanas režīmā", vēstīja asociācijas izpilddirektors Normunds Audzišs.

Viņš stāstīja, ka LLPA kopā ar lielo pilsētu slimnīcu vadītājiem aprīlī tikās ar veselības ministri Līgu Meņģelsoni (AS), lai pārrunātu aktuālos jautājumus, kā arī sagatavoja priekšlikumus un kopā ar papildu jautājumiem iesniedza Veselības ministrijā, aicinot veselības ministri sniegt atbildes.

"Līdz šim brīdim neesam saņēmuši nekādu atbildi no Veselības ministrijas, mēs jau esam nosūtījuši atkārtotu lūgumu nekavējoties risināt šos problēmjautājumus un atkārtoti tikties, lai viestu skaidrību par turpmāko darbu.

Tas nav pieļaujami, ka divu mēnešu garumā Veselības ministrija nevar atrast laiku, lai sāktu risināt šos jautājumus, ņemot vērā pastāvošos riskus, ka jau rudens sākumā var tikt apdraudēta medicīnas pakalpojumu pieejamība iedzīvotājiem finansējuma trūkuma dēļ," uzsvēra LLPA vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu