Foto: Turciju sasper simts zibens šautru (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: uikizler / Instagram

Fotogrāfs negaisa laikā Turcijā ar intervāla fotogrāfijas paņēmienu jeb “time lapse” uzņēmis attēlu, kurā iemūžinātas vairāk nekā 100 zibens šautras.

Astrofotogrāfs Ugurs Ikizlers iespaidīgo attēlu ieguva, saliekot kopā daudzus attēlus, kas uzņemti pie viņa mājām piekrastes pilsētā Mudanjā. Individuālie attēli tika uzņemti 50 minūšu periodā 16. jūnijā, kas nozīmē to, ka zibens negaisa laikā spēra katras 30 sekundes.

“Katra no tiem ir skaista, bet, kad es saliku visas zibens šautras vienā fotogrāfijā, pavērās biedējošs skats. Šis negaiss bija varens mielasts acīm,” izdevumam “Live Science” stāstīja fotogrāfs.

Attēlā redzami vismaz trīs zibens veidi. Zibens, kas sākas un beidzas mākoņos, zibens, kas trāpa zemei, un zibens, kas trāpa jūrā.

Šajā teritorijā nav nekas neparasts, ka negaisa laikā tik brangi zibeņo. Globāli katru gadu norisinās 1,4 miljardi zibens spērienu jeb trīs miljoni katru dienu.

Izskatās, ka katras zibens šautras lādiņš ir starp 100 miljoniem un miljardu voltu. Tādējādi zibens šautrai apkārt esošais gaiss var uzkarst līdz pat 33 tūkstošiem grādu pēc Celsija skalas. Salīdzinājumam – temperatūra uz Saules virsmas sasniedz 5,5 tūkstošus grādu pēc Celsija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu